Bucuria întâlnirii cu tradiţiile, la Silivaşu de Câmpie

Este în tradiţia locului ca în fiecare an, la Silivaşu de Câmpie, să se deruleze Festivalul Naţional de Folclor „Joc şi cântec românesc”. Bucuria întâlnirii cu tradiţiile a avut loc week-end-ul trecut pe scena din parcul comunei urcând formaţii de dansuri care au bucurat oamenii prezenţi în număr mare la eveniment.
Manifestările au debutat cu o paradă a portului popular, din centrul comunei până la scenă, după care a urmat deschiderea oficială alături de primarul Ioan Cămărăşan fiind prezenţi senatorii Ioan Deneş şi Ioan Simionca, consilierii judeţeni Constantin Braşoveanu (ALDE) şi Emil Neia Lăcătuş (PNL), primari din zonă, consilieri locali.
Muzica Militară a Garnizoanei Bistriţa a fost cea care a deschis partea de spectacol, în care au evoluat ansamblurile „Dor de pe Câmpie” seniori şi juniori din Silivaşu de Câmpie, „Cununiţa” a Palatului Culturii Bistriţa, „Doina Sărmaşului” Mureş, „Fiii Cămăraşului” Cluj, „Colibiţa” şi „Tihuţa” – Valea Bârgăului, „Plai Mileşan” – Milaş, „Lunca” - Şieuţ, „Şucar roma” - Sânpetru de Câmpie. Dintre artiştii care au urcat pe scenă amintim pe Ana Ilca Mureşan, Petre Petruse, Olimpia Deneş, Iulia Sabău, Casiana Vrenicu.
Timpul frumos a făcut ca portul, cântecul şi jocul să creeze o după-amiază frumoasă în comuna din zona de câmpie a judeţului nostru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5