Bucuria jocului și a redescoperirii Evangheliei, în tabără, la Vima Mică

Sub moto-ul ”Credința noastră este viața noastră” (Cardinal Iuliu Hossu), în perioada 31 iulie-2 august 2015 a avut loc la Vima Mică ediția a X-a a Taberei pentru părinți și copii organizată de Parohia Greco-Catolică Beclean, Grupurile Mariane de Evanghelizare şi coordonată de pr. Alin Cîndea împreună cu o echipă de animatori. Călători a început vineri, 31 iulie, cu trenul care pleca la ora 6.29 din Beclean spre Ileanda, unde, odată ajunși, participanții s-au deplasat cu microbuzele spre Vima Mică.
Tabăra a început printr-un moment de rugăciune, câteva jocuri de cunoaștere, urmate de o vizită în Cheile Lăpușului. După-masă, toată lumea s-a familiarizat cu programul și regulamentul, pentru ca mai apoi să se formeze echipele, ca formă de organizare a evenimentului. Seara, toți s-au unit în rugăciune, anul acesta participanții fiind invitați de organizatori să se roage în mod special pentru Alex Toma, băiețelul din Beclean diagnosticat pentru a doua oară cu leucemie, unul dintre participanții de anul trecut. După momentul spiritual, copiii și părinții au redescoperit împreună bucuria jocului și a cântului, profitând la maxim de timpul special dedicat acestor activități recreative și antrenante, încheiate cu un foc de tabără.
Sâmbătă, 1 august, a început cu participarea la Sfânta Liturghie, celebrată în biserica “Sf. Ioan Botezătorul” din Vima Mică. Ziua a continuat cu parcurgerea unui traseu inițiatic, în care fiecare echipă a avut de îndeplinit diverse probe. După-masă, echipele au avut la dispoziţie trei ore pentru a pregăti o dramatizare inspirată de Evanghelia Duminicii a IX-a după Rusalii, Matei 14,22-34: În vremea aceea Isus a silit pe ucenici să intre în corabie şi să treacă înaintea Lui, pe ţărmul celălalt, până ce El va da drumul mulţimilor. Iar dând drumul mulţimilor, S-a suit în munte, ca să Se roage singur. Şi, făcându-se seară, era singur acolo. Iar corabia era acum la multe stadii departe de pământ, fiind învăluită de valuri, căci vântul era împotrivă. Iar la a patra strajă din noapte, a venit la ei Isus, umblând pe mare. Văzându-L umblând pe mare, ucenicii s-au înspăimântat, zicând că e nălucă şi de frică au strigat. Dar El le-a vorbit îndată, zicându-le: Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi! Iar Petru, răspunzând, a zis: Doamne, dacă eşti Tu, porunceşte să vin la Tine pe apă. El i-a zis: Vino. Iar Petru, coborându-se din corabie, a mers pe apă şi a venit către Isus. Dar văzând vântul, s-a temut şi, începând să se scufunde, a strigat, zicând: Doamne, scapă-mă! Iar Isus, întinzând îndată mâna, l-a apucat şi a zis: Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit? Şi suindu-se ei în corabie, s-a potolit vântul. Iar cei din corabie I s-au închinat, zicând: Cu adevărat Tu eşti Fiul lui Dumnezeu. Şi, trecând dincolo, au venit în pământul Ghenizaretului.” Tot sâmbătă după-masă copiii și părinții au participat la diverse jocuri de competiție, cele mai apreciate fiind probele desfășurat pe toboganul cu apă. După cină, participanții au prezentat dramatizările inspirate din pasajul biblic, au cântat, au spus glume și au petrecut în spirit ludic
Duminică, 2 august, grupul din Beclean a participat, împreună cu întreaga comunitate Greco-catolică din localitate, la Sfânta Liturghie. După servirea mesei, tabăra a continuat cu anunțarea echipei câștigătoare. Încheierea s-a lăsat cu diplome, anunțarea sumei strânse în acest context pentru ajutorarea lui Alex Toma, poze, mulţumiri gazdelor, strângerea corturilor și întoarcerea la Beclean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5