Buletin de vot gata ştampilat la LPS Bistriţa

Un bistriţean susţine că a primit un buletin de vot gata ştampilat la secţia de votare 49 de la LPS Bistriţa. Se pare că ştampila ar fi fost pusă pe un candidat pentru funcţia de primar. Sesizată, la faţa locului s-a deplasat şi avocata Diana Morar, candidat şi ea pentru CL. Alegătorul i-a sesizat pe liberali pentru că avea un fost coleg de clasă pe lista de candidaţi.

„Am fost sesizată de către colegii de partid despre faptul că un alegător ar fi reclamat faptul că i s-a oferit, în momentul în care i s-au dat cele 3 buletine de vot, un buletin de vot care purta deja ştampila de VOTAT pe un anumit candidat la funcţia de primar. Sesizând acel lucru, a restituit acel buletin de vot, care a fost anulat, adică s-a tras o linie, şi i s-a înmânat un alt buletin să-şi exercite dreptul electoral”, ne-a declarat av. Diana Morar.

Potrivit acesteia, preşedintele secţiei de votare i-a arătat că mai sunt alte 3 buletine de vot anulate. „Erau două buletine de vot pentru candidatul la primar, acelaşi candidat la primar, la Consiliul Local pentru aceeaşi formaţiune politică de unde candida şi respectivul candidat şi mai exista un buletin, tot aşa anulat, care nu avea ştampila de control a secţiei de vot. Am întrebat-o dacă a făcut proces-verbal pentru a constata motivul pentru care a anulat acele buletine înainte de ora închiderii procesului electoral, respectiv ora 21, şi a spus că nu a formulat un proces-verbal prin care să ateste motivul pentru care a anulat acele buletine de vot”, ne-a precizat Diana Morar.

Între timp, a fost sesizat Biroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Bistriţa şi Biroul Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, care au opinat că nu este de competenţa lor soluţionarea acestei situaţii, recomandând PNL să se adreseze Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud. De altfel, poliţiştii erau la faţa locului pentru a face cercetările impuse de lege, audiind părţile implicate.

De cealaltă parte, preşedintele secţiei de votar a precizat că alegătorul i-a sesizat situaţia doar după ce a ieşit din cabina de vot, astfel că i-a anulat buletinul de vot respectiv - care ar fi fost pentru Consiliul Local - după care i-a dat un alt buletin de vot pentru a-şi exercita dreptul constituţional. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5