Călin Stan (preşedinte USR B-N): Eliminarea tuturor pensiilor speciale, repararea Legilor Justiţiei şi reforma electorală, priorităţi parlamentare!

Călin Stan, preşedintele USR Bistriţa-Năsăud, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, priorităţile parlamentarilor formaţiunii, şi anume eliminarea tuturor pensiilor speciale, repararea Legilor Justiţiei şi reforma electorală.

          În context, acesta a anunţat adoptarea legii cu privire la accesul mai facil al cetăţenilor la Monitorul Oficial, în format electronic, care urmează să fie promulgată de preşedintele României. „Colegii parlamentari au făcut posibil ca fiecare cetăţean să aibă acces la Monitorul Oficial, în format PDF, pe telefon, pe laptop, gratuit, mult mai eficient faţă de anii trecuţi. Colegii de la USR din Parlament au avut o serie de legi adoptate anul trecut, un pachet de debirocratizare şi transparenţă, şi anume Legea 102/2020 de debirocratizare a înfiinţării firmei, eliminarea declaraţiei de beneficiari reali - Legea 108/2020, deducerea caselor de marcat din impozit – Legea 153/2020, eliminarea declaraţiei de adaos comercial – Legea 222/2020, debirocratizarea înfiinţării şi operării firmei – Legea 223/2020, eliminarea situaţiilor financiare semestriale – Legea 228/2020, debirocratizarea impozitelor pe clădiri mixte – Legea 241/2020, debirocratizarea ONG-urilor – Legea 276/2020. O altă lege aflată în dezbatere este Registrul transparenţei, în plenul Senatului”, a menţionat Călin Stan.

Liderul USR BN a făcut referire şi la Legea bugetului de stat pentru anul 2021, adoptată săptămâna aceasta. „Este un buget într-un an foarte dificil, atât la nivelul României, cât şi al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, indiferent că este comuna cea mai săracă sau comuna cea mai bogată din judeţ. Efectele pandemiei se vor face simţite şi anul acesta, ceea ce ne bucură pe noi este faptul că avem un buget direcţionat spre investiţii, mai exact 61 miliarde lei. Bani pentru combaterea pandemiei – 1,4 miliarde lei. Bugetul alocat investiţiilor este cu 30% în creştere faţă de anul trecut, când au fost 53,2 miliarde lei. În comparaţie cu 2018, când nu era pandemie, nici criză economică, Guvernul PSD a alocat 34,2 miliarde lei, aproape dublu alocăm noi în acest an dificil”, a explicat Călin Stan, adăugând că peste un miliard de lei vor merge către sectorul HoReCa.  

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5