USR: Senatul a respins propunerea USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale

Senatul tocmai a respins propunerea USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale. Este o nouă dovadă a ipocriziei PSD! În ultima perioadă, liderii PSD au dat asigurări că vor eliminarea pensiilor speciale, dar la momentul adevărului au respins propunerea USR de impozitare cu 90%.
 
Cum le explică PSD românilor diferența dintre pensia minimă de 704 lei și cea mai mare pensie specială de 70.000 lei? De ce nu vrea PSD să aducem la buget miliarde de lei care să intre în investiții în sănătate, în această perioadă de criză? Cât să mai îndure românii această nedreptate numită pensii speciale?
 
USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat.
 
Continuăm lupta, propunerea USR de impozitare a pensiilor speciale, inițiată de Claudiu Năsui și Cristina Prună, ajunge la Camera Deputaților pentru votul final.

Comentarii

11/06/20 14:24
Vizitator

Motto:
"Funcţionarii, azi se ştie
că trăiesc în sărăcie
pentru scopuri, vezi matale,
nu-s parale
dar să se creeze, frate,
opt subsecretariate
şi comisii speciale...
sunt parale!"
(Constantin Tănase: Nu-s parale)

Parafrazand cupletul de mai sus, s-ar putea spune "Pensionarii, azi se ştie
că trăiesc în sărăcie. Orice asemanare cu situatia actuala nu-i întâmplătoare. Senatul a respins propunerea USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale, pentru a putea creste pensiile mici. Dar asta nu e totul. Tot in această săptămână a fost respins de Senat si Proiectul de lege prin care era solicitată desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, finantat de la bugetul de stat si condus de Ion Iliescu si Voican Voiculescu, ambii acuzati pentru crime împotriva umanităţii in dosarul revolutiei. Recent, Camera Deputaților a dat votul final pentru finanțarea Academiai Oamenilor de Știință din România (AOSR), instituție populată de profesori pensionari, politicieni și prelați. Președintele acestei instituții încasează o indemnizație de 21.840 de lei pe lună. În general, membrii acestei instituții de cercetare sunt profesori ieșiți la pensie, politicieni sau personaje controversate. De asemenea exista o serie de „Academii” precum Academia de Stiinte Medicale, Academia de Stiinte Tehnice , Academia de Stiinte Agricole, Academia de Știinţe ale Securităţii Naţionale, ai caror membrii sai primesc salarii pe viata, asemenea Academiei Romane. Dintre acestea, cea mai controversata este Academia de Știinţe ale Securităţii Naţionale, denumita „academia lui Gabriel Oprea”, fostul ministru de Interne fiind unul dintre initiatorii legii in baza careia a fost infiintata, iar printre acestia ii regasim alaturi de fosti sau actuali sefi din politie, de vicepremierul Vasile Dancu si de fostul director SRI George Maior, in prezent ambasador in SUA, pe Dan Mihalache, fostul sef al cancelariei presedintelui Iohannis, in prezent ambasador la Londra, dar si pe Sorin Campeanu, Adrian Curaj si Remus Pricopie, toti trei fosti ministri ai Educatiei. Cu atat mai ciudat este cum a ajuns Remus Pricopie, rector la SNSPA, intre membrii acestei academii si chiar presedintele ei, cata vreme acesta este profesor universitar si, conform site-ului ASSN, „unicul criteriu pentru primirea de membri in Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale il constituie caracterul de excelenta al contributiei candidatului in domeniul stiintelor militare, informatiilor si ordinii publice”. Dupa ce a fost numit ambasador la Londra, Dan Mihalache a declarat, intrebat de jurnalisti: „Voi ramane la Academia de Stiinte ale Securitatii, nu vad de ce n-as pastra indemnizatia”.

11/06/20 15:07
Toni

Comentariul de mai sus aduce aminte de poezia lui Alexandru Vlahuţă , intitulată "Ananghie" - ale cărei versuri sunt mai actuale ca oricând:

Greu la deal, şi greu la vale,
Nu-s bucate, nu-s parale,
Toţi sunt lefteri,
Negustorii n-au afaceri,
Preoţii n-au cununii,
Moaşele n-au faceri.

"Biruri noi!" guvernul strigă,
Iar ţăranul: "Mămăligă!"...
Nu-s parale, nu-s:
Ce mai plănuiţi palate
Şi oraşe ca-n Apus?
Ştiţi voi ce-i la sate?

Lanurile-s părăsite:
Nici imaş nu-i pentru vite,
Apele-au secat.
Goi, flămînzi, copiii zbiară.
Gospodarii au plecat
În lume, să ceară...

Nu mai are cum ţăranul
Din pămînt să scoată banul,
Vouă să vi-l dea.
Foametea de pe la sate
Va să vie să mai stea
Şi-n cele palate!

12/06/20 09:46
cititor

Faceti mai o lege prin care NIMENI SA NU AIBA SALAR MAI MARE DE 10.000 DE LEI SI O PENSIE MAI MARE DE 6.000 DE MII DE LEI ... si ajung banii ptr toata lumea si mai si raman ! Ce dr.acu (?) astia mananca cu mai multe guri ( personale ma refer ) ???

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5