Camelia Crişan (candidat la europarlamentare): Alianţa 2020 USR – PLUS este cel mai pro-european partid pe care-l are România

Camelia Crişan, bistriţeanca aflată pe listele Alianţei 2020 USR – PLUS pentru Parlamentul European, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva din punctele care dau unicitate USR în cadrul campaniei pentru europarlamentare. Aceasta a fost prezentă la Bistriţa, la sediul USR, alături de un alt candidat, şi ea cu origini pe Valea Ţibleşului, Adriana Cristian, stabilită la Cluj, dar şi alături de liderul judeţean, Lorand Toth.

         „Sunt câteva lucruri care au făcut campania aceasta pentru europarlamentare, în cadrul Alianţei USR – PLUS, să fie unicat în România. Lista este absolut impresionantă. Dacă faceţi un calcul la anii de studii pe care îi au primii noştri 10 candidaţi, începând cu studiile universitare, master etc., cred că nu o să găsiţi atâţia ani de studii la toţi parlamentarii pe care i-a avut înainte partidul de guvernământ pe ultima listă. Sunt oameni foarte bine pregătiţi, oameni care au experienţă politică”, a menţionat Camelia Crişan. De altfel, unicitatea USR a stat şi în faptul că a existat o precampanie internă pentru stabilirea locului pe listă.

         Potrivit acesteia, alegerile europarlamentare din 26 mai sunt foarte importante pentru Europa, în primul rând, pe fondul creşterii euroscepticismului şi a partidelor extremiste. „Dacă până acum ştiam clar în Parlamentul European care este stânga, care este dreapta, ceea ce nu ştim la următoarele alegeri este cum va arăta această structură, pentru că există partide extremiste care au câştigat voturi în Suedia, Germania, în Italia. Ceea ce ştim cu certitudine este că trebuie să avem în continuare partide pro-europene, care vin cu un discurs pro-european. Alianţa 2020 USR – PLUS este, probabil, cel mai pro-european partid pe care-l are România în acest moment”, a declarat Camelia Crişan.

         În context, aceasta a precizat că, în schimb, PSD încearcă să îndepărteze România de UE, astfel că cei care doresc ca România să fie respectată ar trebui să voteze Alianţa USR – PLUS. Camelia Crişan a punctat şi faptul că există un dublu discurs, „în Europa şi acasă”, în sensul că toate lucrurile bune vin de la Guvern, iar toate relele de la Bruxelles. „Eu cred că României multe lucruri bune îi vin de la Europa. Noi, cu certitudine, în campania electorală vom spune asta cetăţenilor, toate lucrurile bune care vin din Europa”, a adăugat candidatul USR.

         Camelia Crişan a punctat faptul că „toate bâlbele PSD” îi determină pe oamenii care nu sunt hotărâţi să intre în politică să vină spe USR. „Sunt foarte mulţi oameni care sunt furioşi, frustraţi de ce se întâmplă în România şi eu cred că Alianţa noastră le oferă acel vehicul, poate ultimul vehicul către speranţa de a trăi într-o ţară normală, condusă de nişte oameni profesionişti, morali şi cinstiţi”, a declarat aceasta.

         În ceea ce priveşte posibilitatea organizării unui referendum concomitent cu alegerile europarlamentare, Camelia Crişan a spus că tema Justiţiei este una apropiată USR, mai ales că a fost promovată iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, pentru care au semnat un milion de români, referendumul fiind o oportunitate de a trage un semnal puternic pentru societate şi partidele politice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5