Camelia Tabără: Acel nivel de 5 trebuie să îl achiziţioneze copiii din clasă! 40% dintre absolvenţi nu au achiziţii elementare!

          Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a declarat, în cadrul şedinţei cu directorii, că nu este în regulă ca o pondere de 40% dintre absolvenţii de gimnaziu să nu aibă noţiuni elementare şi să nu obţină măcar nota 5 la Evaluarea Naţională. Potrivit acesteia, nu mai funcţionează scuzele de tipul „copiii nu învaţă” sau „părinţii nu sunt interesaţi”, ci ar trebui făcută o analiză la nivelul şcolii pentru că „cineva nu şi-a făcut treaba”. Declaraţiile au fost făcute în contextul elaborării Raportului Anual de Evaluare Internă, care cuprinde şi rezultatele şcolare.

          „La nivel de gimnaziu, aşa cum am spus şi public, 40% din copii nu au nivel de achiziţii elementar şi minimal. Cu toţii ne putem uita la subiectul de română şi matematică. La matematică luai 5-ul cu perimetrul dreptunghiului. E inadmisibil. Aceşti copii au fost opt ani în şcoală, cinci zile pe săptămână şi trebuie atenţionaţi că cineva nu şi-a făcut treaba. Fără supărare, nu mai putem auzi motive de genul „copiii nu învaţă”. Acel nivel de 5 trebuie să-l achiziţioneze în sala de clasă. Este nivelul minimal scris, citit, socotit, din perspectiva ciclului primar şi achiziţiile fundamentale şi de bază la nivelul ciclului gimnazial. (...)  Nu ne mai putem ascunde în spatele faptului că „copiii nu învaţă”, „părinţii nu sunt interesaţi” şi nu ştim cine e de vină că 40% dintre copii nu ştiu cât e 2 x 2. Cel care trebuie să răspundă la această întrebare e fiecare dascăl care a fost plătit pentru această misiune. Şi dacă analizăm onest, 40% din activitate nu se validează cu rezultatele finalului de ciclu şcolar”, a spus Camelia Tabără.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5