“Cetăţenia europeană... Nu doar cuvinte, ci drepturi concrete!"

Campania Comisiei Europene ajunge în 30 septembrie la Bistriţa

Bistriţenii vor putea să se informeze despre ceea ce înseamnă cetăţenia europeană – “nu doar simple cuvinte, ci drepturi concrete” - în cadrul campaniei de informare derualte de Uniunea Europeană. Caravana organizată de Fundaţia «Familia şi Ocrotirea Copilului - F.O.C.», organizaţie desemnată de Comisia Europeană pentru implementarea acestui proiect, va ajunge marţi, 30 septembrie, la Bistriţa.

Campania de informare a început ieri simultan în patru oraşe diferite din ţară şi va continua până în 4 octombrie, în fiecare locaţie urmând să se desfăşoare sesiuni interactive de informare, la standuri fiind aşteptaţi şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Primăriei Bistriţa, ai Consiliului Judeţean, europarlamentari, alte persoane publice. Bistriţenii vor putea participa la jocuri interactive pe tema drepturilor pe carte le au cetăţenii europeni, urmând să fie premiaţi cu broşuri, postere, cărticele şi mici cadouri.

Orice cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene este şi cetăţean al Uniunii Europene şi beneficiază de drepturi specifice. Acest lucru implică dreptul de a vota şi a candida la alegerile locale şi europene în statul membru în care cetăţeanul rezidă, chiar dacă acesta nu este statul de origine; dreptul de a beneficia de o bună administraţie a instituţiilor europene şi accesul la documentele lor; dreptul de a adresa petiţii Parlamentului European şi de a depune plângeri în legătură cu gestionarea instituţiilor europene; dreptul la protecţia consulară în orice stat membru UE, în cazul unor probleme întâlnite într-un stat în care ţara nu este reprezentată. În concluzie, acest lucru implică dreptul de a circula şi de a rezida liber, oriunde în cadrul Uniunii Europene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5