Campania de vaccinare antigripală, prelungită până la sfârşitul lunii

Înmulţirea cazurilor de infecţii respiratorii a determinat prelungirea campania de vaccinare antigripală până la sfârşitul acestei luni, aşa încât bistriţenii sunt rugaţi în continuare să solicite imunizarea, conform unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Deşi acţiunea de imunizare era prevăzută până la sfârşitul lunii trecute, medicii au primit atenţionare de la Ministerul Sănătăţii să se implice în acţiunea de vaccinare până la epuizarea stocului de doze, imunizarea fiind cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.

În prezent la cabinetele medicilor de familie din judeţ mai sunt aproape 3.000 de vaccinuri, însă interesul bistriţenilor faţă de imunizare a scăzut considerabil în ultima vreme.

Adresabilitatea cea mai mare la imunizare a venit din partea persoanelor cu vârste peste 60 de ani, acestea fiind cel mai expuse îmbolnăvirii.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.

De asemenea, în această perioadă cu creşteri importante de viroze respiratorii şi gripă, reprezentanţii MS atrag atenţia populaţiei cu privire la necesitatea unui comportament adecvat de evitare a îmbolnăvirilor.

Pentru evitarea riscului apariţiei de focare în şcoli s-a dispus efectuarea triajului de către cadrele didactice în clasă, prin trimiterea la medici sau izolarea la domiciliu a oricărui elev care prezintă febră sau semne de boală respiratorie acută.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5