Europarlamentarele, între miza de la Bruxelles şi mizele politice interne

Candidatul PNL Magor Csibi consideră campania pentru europarlamentare, o campanie eşuată

Ieri, a fost prezent la Bistriţa, europarlamentarul liberal Magor Csibi, care speră la un nou mandat în Parlamentul European. Tânărul politician s-a arătat dezamăgit de modul cum înţeleg politicienii de la noi să facă campanie pentru europarlamentare.

Magor Csibi a declarat în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii că, la noi, europarlamentarele sunt văzute în principal ca un barometru electoral preliminar pentru confruntarea prezidenţială din toamnă, iar principalele partide politice româneşti au început campania cu gândul mai degrabă la cursa prezidenţială de la sfârşitul anului.

„După aproape două săptămâni de campanie, ne apropiem de o campanie eşuată. Suntem aproape de a pierde un moment foarte important pentru România. Mai sunt două săptămâni, şi nu văd deloc dezbateri serioase pe teme europene, nu văd nimic ce se leagă de Uniunea Europeană şi nu se conştientizează populaţia de faptul că instituţiile europene au un rol foarte important în viaţa noastră de zi cu zi”, a afirmat Magor Csibi.

Magor Csibi s-a născut la 13 octombrie 1980 la Miercurea Ciuc. În 2005 a fost numit vicepreşedinte al TNL România, şi totodată responsabil pentru relaţiile internaţionale ale organizaţiei. Magor Csibi este membrub şi în biroul de conducere al Iniţiativei Liberalilor din Sud- Estul Europei, unde din 2006 deţine mandatul de preşedinte. În timpul activităţii politice, a fost nominalizat de două ori la premiul de „Cel mai activ tânăr liberal” la Galele TNL. Din 2006 până în 2007, a deţinut funcţia de consilier pe probleme de educaţie al lui Bogdan Olteanu.

În decembrie 2007, a devenit membru al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European. A ocupat funcţiile de vicepreşedinte al Comisiei pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară şi membru supleant în Comisia pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor. De asemenea, am fost numit vicepreşedinte în delegaţia Parlamentului European pentru relaţiile cu India şi membru supleant în delegaţia pentru relaţiile cu Belarus.

Magor Csibi candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European, situandu-se pe locul opt pe lista candidaţilor PNL.

„Consider că lista noastră este formată din oameni competenţi . Din cei şase parlamentari PNL, cinci merg în continuare pe poziţii eligibile, cu excepţia domnului Daniel Dăianu. După ultimul sondaj Gallup, locul ocupat de mine, locul opt este unul eligibil. Eu am spus că, indiferent ce poziţie voi avea, sunt mândru că mă aflu pe listele Partidului Naţional Liberal”, a concluzionat Magor Csibi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5