La iniţiativa liberalului Magor Csibi,

Parlamentul European spune un NU hotărât clonării animalelor

Parlamentul European a adoptat ieri o rezoluţie prin care cere Comisiei Europene interzicerea clonării animalelor pentru producţia de alimente, precum şi a importurilor de animale clonate. Documentul, iniţiat de europarlamentarul liberal Magor Csibi, împreună cu alţi 17 colegi din forul european, consideră clonarea animalelor ca fiind inacceptabilă din punct de vedere moral şi al suferinţei animalelor. “Consumatorii europeni şi-au exprimat în nenumărate ocazii refuzul de a avea pe masă alimente derivate din animale clonate.

Oamenii vor să hotărască singuri ceea ce consumă şi sunt îngrijoraţi că in cele din urmă clonarea îi va afecta şi pe ei. Dacă oamenii spun nu, noi de ce ar trebui să decidem altfel? ”, a declarat liberalul în dezbaterea care a avut loc în plenul de la Bruxelles. Rezoluţia a fost adoptată cu o majoritate de 622 voturi pentru, înregistrând doar 32 de voturi „împotrivă” şi 25 de abţineri.

Magor Csibi este vicepreşedintele Comisiei de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară a Parlamentului European. Îm acest an, liberalul şi-a deschis un cabinet europarlamentar la Bistriţa, la sediul PNL, fiind reprezentat de consilierul Dan Costin.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5