OGLINZI PARALELE

Capul lu Moţoc vrem?

Alin Cordoş

Fac parte dintre jurnaliştii care au ales să nu ţină partea la trecutele proteste nici PSD, dar nici tinerilor „frumoşi şi liberi” care au ieşit pe străzi pentru a cere capul lui Moţoc. Pentru că OUG 13 este un fel de capul lui Moţoc vrem, Măria Ta, atunci, primiţi capul domnului Moţoc, deşi, mai sunt ceva capete, unele mai mari decât cel al OUG 13, retezat, aşa, protocolar. Nu ţin neapărat să comentez şi să analizez toată povestea asta a protestelor, care au fost mai mulţi, mai puţini, mai deştepţi sau mai puţin deştepţi. Încerc doar să trag un semnal de alarmă, un fel de sirena lui Roaită, dacă tot a fost 16 februarie, asupra cuvintelor, înjurăturilor şi asezonării unor dialoguri pe reţelelele de socializare cu dese trimiteri la origini sau a frecţionării unor anumite organe … de bun simţ.

Că ăsta a lipsit cu desăvârşire, că s-au scris tone de prostii din toate părţile, că poţi cu ele să umpli pământul, care, vorba poetului, e lung, ba e rotund, ba e pătrat, dar atâtea porcării câte am citit, şi atâta ură cât am simţit în ultimele două săptămâni, îmi ajunge pentru că încă 20 de ani de acum încolo.

Sintagma: Cine nu e cu noi, e împotriva noastră! , a devenit litera unor legi văzute de protestatari, indiferent, o repet din nou, indiferent, de culoarea politică a acestora sau a direcţiei spre care mergeau, fiecare crezând că propria dreptate este un fel de Dumnezeu pe pământ, asta dacă mai considerăm că Doamne-Doamne mai dă vreun ban găurit pe pământul acesta.

Nu, nu e aşa, adevărul e întodeauna la mijloc şi acolo trebuie să rămână. De ce a fost nevoie să înjuri, să ameninţi cu moartea, cu dracu şi cu alte mizerii, oameni pe care nu îi cunoşti, dar care nu îţi împărtăşesc părerile.
Mai uşor cu pianul pe scări, dacă tot e democraţie, hai să ne ascultăm unii pe alţii, nu să ne dăm în cap, că pluripartitism înseamnă altceva, nu?, dragi doamne şi domni, nu e vorba de dictatura proletariatului şi nici de Tezele din iulie.

Până data viitoare, să auzim numai de bine.

Comentarii

16/02/17 15:14
Aline

1. Nu vrem capul lui Moțoc că suntem prea proști. Și nici măcar mulți.
2. Atenție că tovarășu-to Vasile Roaită s-a dovedit, cu listele de plată ale Siguranței, că era informator.
3. La Bistrița se spune, mai nou: Cine nu e gunoi, e împotriva noastră!
4. Poți să umpli pământul ca la conjunctiv prezent. Poate te angajază ăștia să le scrii pancartele pe la Cotroceni.

16/02/17 20:45
ady

Dacă ai corectat de ce mai laşi comentariul?

17/02/17 07:11
Sabadus Simona

DACA VOI NU MA VRETI EU VA VREU....….ASA A RAMAS DE SECOLE! RESTUL....APA DE PLOAIE !

17/02/17 17:26
Nicanor

Numai o parte are dreptate, nu ambele -spun toate hotărârile instanţelor din lumea largă unde se judecă o cauză socială sau de altă natură. Spiritul concesiv, compromisul...sunt surogatele corectitidinii, de tipul: să împăcăm şi capra flămândă şi varza, deşi ştim bine că numai varza va avea de suferit

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5