Caravana Tineretului Maghiar a poposit în 7 localităţi din judeţ

Uniunea democrată a Tinerilor Maghiari din Bistriţa în colaborare cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice a organizat Caravana Tineretului 2012 în 7 localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud: Teaca, Ţigău, Fântâniţa, Fântânele, Chiochiş, Bozieş, Nimigea de Jos.
Prima zi a Caravanei a fost la Teaca, în curtea şcolii, cu workshopuri pentru copii şi tinerii maghiari, români sau rromi. S-au învâţat cântece, jocuri şi dansuri populare, împletirea papurei, lucrul cu mărgele, origami, desen. Programul cultural a inclus evoluţii ale ansamblului folcloric „Vadrózsa” din Bistriţa, elevii şcolii din Teaca, Uniunea Democrată a Tinerilor Maghiari din Bistriţa, Kertész Réka (vocal) şi Gergely Arnold (ghitară), dar şi formaţia Dupla D, care au creat o atmosferă pe placul tuturor. Caravana şi-a continuat traseul la Ţigău, unde pe lângă programul derulat la fel ca în Teaca iubitorii de filme au vizionat animaţia Alvin şi veveriţele. A treia zi Caravana a juns în Fântâniţa, unde înaintea workshopurilor, organizatorii împreună cu localnicii au vizitat urmele invaziei tătarilor, Gropile tătăreşti neexploatate, din pădurea Horpoşa. Traseul Caravanei a continuat la Fântânele, Chiochiş, Bozieş, Nimigea de Jos.
„Realizarea Caravanei nu a fost o muncă uşoară, dar datorită celor 25 de tineri şi a liderilor UDTM ne putem mândrii cu încă un eveniment de succes. Şi eu ţin să mulţumesc tuturor reprezentanţilor locali, care au promovat evenimentul şi ne-au ajutat în cea ce priveşte organizarea, fiindcă fără ajutorul lor beneficiarii proiectului ar fi fost într-un număr redus.” a spus Sipos Timea, coordonatorul de proiect.
„Idea Caravanei Tineretului 2012 a luat naştere cu idea să promovăm cultura nu doar în oraş, ci şi în satele maghiare din judeţul nostru unde astfel de manifestări se organizează foarte rar. Pe de altă parte aş dorii să mulţumesc sprijinul acordat de UDMR, organizaţia judeţeană şi reprezentanţilor locali. Sperăm ca pe viitor să putem realiza mult mai multe evenimente de genul acesta” a declarat Ferenczi László-Attila, preşedintele UDTM Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5