Crăciunul în comunitatea maghiară

A avut loc cea de a XI-a editie a evenimentului "Bucura-te Cer, Bucura-te Pamant", sarbatoarea sosirii Craciunului in comunitatea maghiara din judetul Bistrita-Nasaud, la Teatrul de Vara din Bistrita. La evenimentul organizat de catre UDMR organizatia judeteana Bistrita-Nasaud, Asociatia Pro Hereditatem si Uniunea Democrata a Tinerilor Maghiari din Bistrita au sosit circa 450 de colindatori din 18 localitati din judet: Bistrita, Beclean, Vita, Rodna Veche, Valea Vinului, Bozies, Chiochis, Strugureni, Sarata, Coldau, Tigau, Tonciu, Teaca, Uriu, Malin, Sintereag, Fantanele, Lechinta. Mici si mari, reprezentanti ai bisericilor istorice ai judetului, pedagogi au fost prezenti pentru a le ura tuturor sarbatori fericite. Fiecare grupa a sosit cu o productie proprie, cantece de craciun, poezii, dansuri si au prezentat povestea de craciun, nasterea lui Isus in Betleem, dupa care fiecare a primit un cadou de la Mosul Craciun al organizatorilor.
La sarbarea de craciun au fost prezenti domnul Décsei Atilla, presedinte al organizatie judetene UDMR Bistrita-Nasaud, domnul Sztolyka Zoltán, membru al Consiliului Judetean Szabolcs-Szatmár-Bereg, primarul comunei Rozsály din Ungaria, Alexandru Pugna, vicepresedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud si George Avram, viceprimarul Municipiului Bistrita.
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Consiliul Judetean Szabolcs-Szatmár-Bereg, Centrul județean pentru Cultura Bistrița-Năsăud, Fundația Communitas si Consiliul Judetean Hargita. Parteneri: Ibrányi Városépítők Köre Közhasznú Egyesület, Ibrány, Ungaria si Centrul Cultural George Cosbuc Bistrita.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5