Care sunt beneficiile aroniei?

Acum câțiva ani, aronia era destul de necunoscută. Odată cu descoperirea superalimentelor, interesul pentru boabele mici de aronia a început să crească. Aronia este plină de ingrediente care promovează sănătatea și este ideală pentru prepararea sucului și a gemului, iar beneficiile aronia  sunt extraordinare.

Boabele de aronia au multe ingrediente bogate și, prin urmare, sunt un adevărat superaliment. Boabele își obțin efectul din numeroase vitamine, oligoelemente și minerale care ajută la prevenirea diferitelor boli și susțin organismul în funcționarea sa naturală. Acestea funcționează printre altele ca:

·                     Antiinflamator

·                     Vasodilatator

·                     Reglarea glicemiei

·                     Antioxidant

·                     Scăderea colesterolului

·                     Efect antioxidant

Mai presus de toate, este cunoscut efectul antioxidant al plantei. Aceasta înseamnă că ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Acestea pot apărea din influențe nocive asupra mediului, cum ar fi fumatul, radiațiile UV și alți poluanți. Acest lucru poate afecta diverse funcții ale corpului și poate deteriora și chiar distruge proteinele, vasele de sânge și lipidele

Boabele de aronia își obțin efectul antioxidant din numeroase substanțe vegetale secundare, cum ar fi antocianina pigmentară a plantelor, care conferă plantei o culoare închisă. Boabele de aronia sunt, prin urmare, mai potrivite decât alte boabe pentru a evita influențele nocive ale mediului.

Beneficii pentru prevenirea cancerului

În anumite țări, boabele de aronia sunt chiar cunoscute ca plante medicinale. De asemenea, se spune că aronia are un efect preventiv în cancerul de colon. Un studiu din 2004 a constatat că extractul de aronia poate inhiba creșterea celulelor canceroase.

Conținut de oligoelemente

Aronia conține multe minerale și oligoelemente eficiente. Acestea sunt necesare pentru o varietate de funcții ale corpului. Potasiul acționează asupra tensiunii arteriale și poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Magneziul este esențial pentru funcționarea mușchilor. Zincul promovează vindecarea rănilor și este, de asemenea, important pentru piele și păr. Aronia conține potasiu, magneziu și zinc în cantități adecvate. Există, de asemenea, calciu, iod și fier, care susțin și funcții importante ale corpului.

Conținut de vitamine esențiale

Pe lângă oligoelemente, fructele de aronia sunt bogate și în vitamine. Conține atât vitamina A, cât și vitamina C, E, K și toate vitaminele B, care au un efect de activare metabolică. Vitamina C și K întăresc sistemul imunitar.  Deci, aronia conține multe ingrediente de care organismul poate beneficia. Acest fruct preveni diverse boli și, în unele cazuri, chiar susțin vindecarea lor. Acestea includ probleme intestinale, boli cardiovasculare și răceli.

Ameliorarea problemelor stomacale și intestinale

Aronia este pentru consum în orice formă. Este potrivit atât ca ingredient pentru gătit și coacere, cât și ca supliment alimentar. Produsele aronia ar trebui consumate în primul rând după ce ai mâncat, pentru a evita posibilele probleme de stomac și intestinale. Pe de altă parte, aronia poate avea, de asemenea, efecte pozitive asupra tractului gastro-intestinal.

Beneficii pentru îmbătrânirea prematură a pielii

Consumul de aronia are, de asemenea, un efect asupra pielii. Combinația de ingrediente active din boabe întărește sistemul imunitar și țesutul conjunctiv. Datorită efectului său puternic antioxidant, poate combate radicalii liberi care altfel ar accelera procesul de îmbătrânire a pielii. În acest fel, poți încetini procesul de îmbătrânire și îți menții pielea strălucitoare mult timp.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5