Cat de importanta este dimensiunea cadranului la un ceas barbatesc?

Ca orice alt accesoriu pe care il purtam pentru a ne completa tinuta, ceasul se gaseste in vitrine sub numeroase forme si dimensiuni. Iar daca femeia moderna mizeaza pe aspect & design in momentul in care isi alege ceasul, barbatul cosmopolit este interesat in primul rand de dimensiunea accesoriului, dar si de compatibilitatea sa cu incheietura mainii.

In principiu, modelele masculine sunt destul de impozante, diametrul lor pornind de la 38 de milimetri si ajungand la 54 de milimetri. Ca barbat, ceasurile supradimensionate sunt acelea care vor aduceun plus de prospetime si tinerete la nivelul designului, mai ales in momentul in care vorbim despre un model sport sau foarte elegant.

Pe de alta parte, daca dorinta este aceea de a miza pe un stil conservator, atunci ar fi indicat ca respectivul cadran sa nu depaseasca 46 de milimetri. In orice situatie, un cadran de mici dimensiuni este mai pliabil pe stilul feminin decat pe cel masculin, diametrul de pana in 44 de milimetri nereusind sa sublinieze masculinitatea purtatorului.

Masura pe care o poseda fiecare persoana este importanta, latimea incheieturii fiind granita pe care nu ar trebui sa o depaseasca in mod normal cadranul. Daca iti este mai usor, te poti gandi la incheietura precum la o farfurie, asta pentru a observa faptul ca este necesar sa o umpli destul de mult, fara a depasi totusi capacitatea acesteia. Desi suna amuzant, aceasta este o comparatie care te poate ajuta sa intelegi de ce este atat de importanta dimensiunea.

Dupa spusele specialistilor, in dreptul reprezentantilor publicului masculin sunt de dorit acele ceasuri barbatesti care au cadrane ce acopera minimum trei sferturi din incheietura, modelele mai mari de atat fiind anevoios de purtat, iar cele mai micute fiind embleme ale feminitatii.

Un alt element important al ceasului este carcasa, de cele mai multe ori acest artificiu oferind finisajul accesoriului. Populare sunt carcasele usor rotunjite, cele rectangulare sau patrate. Cu toate acestea, barbatii care doresc sa iasa in evidenta pot miza pe forme poligonale. Finisajul este si el important, mai ales ca brandurile importante opteaza pentru carcase mate, lucioase sau incrustate cu diverse pietricele semipretioase.

 Bineinteles, barbatul care doreste sa isi conserve masculinitatea nu trebuie sa opteze pentru prea multe accesorii, cristalele fiind totusi o semnatura a publicului feminin. Aurul, argintul, platina, titanul sau otelul inoxidabil reprezinta materialele fundamentale din care pot fi confectionate carcasele, afinitatile fiind impartite in mod egal.

In ultimul timp, tot mai multi barbati doresc sa se inconjoare de accesorii pretioase, devenind fideli bijuteriilor si ceasurilor din aur. Pentru a intelege mai bine puritatile ar trebui sa va familiarizati cu urmatoarele marcaje: 10 karate - 42% aur pur, 14 karate - 58% aur pur si 18 karate - 75% aur pur.

Din perspectiva geamului acoperitor, publicul masculin are trei optiuni, fiecare prezentand avantajele si dezavantajele sale. Safirul sintetic este ceva mai scump, insa un astfel de geam este cel mai putin afectat de eventualele zgarieturi, sticla minerala este o optiune cu un grad sporit de rezistenta, in timp ce plexiglasul se sparge mai greu decat predecesoarele sale.

Comentarii

08/08/16 15:06
Iri

Este foarte importanta dimensiunea, dar nu aceea a cadranului la un ceas barbatesc.

12/04/17 17:17

Dimensiunea cadranului este o chestie relativ subiectiva dupa parerea mea; ca stil pentru barbat eu sunt pentru cat mai simplu, aspect metalic.

16/05/17 11:16

Mai mult conteaza aspectul.

16/06/17 11:53

Important este sa se imbine perfect stilul ceasului cu dimensiunea cadranului, la unele modele un ecran mai mare e mai frumos, la altele unul mai mic arata mai bine.

28/06/17 15:29

Cred ca cel mai mult conteaza calitatea si designul

07/06/18 16:59
Mr. X

La ceasurile cu brățară metalică dimensiunea poate fi ceva mai mică întrucât aceasta fiind din același material și de aceeași culoare cu carcasa dă senzația de continuitate, formează un tot unitar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5