Cum se calculeaza echivalenta anvelopelor: tot ce trebuie sa stiti

Sunteti cel care se ocupa personal de intretinerea vehiculului dumneavoastra? Stiti cat de important este pentru siguranta dumneavoastra si a familiei dumneavoastra? Anvelopele sunt unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza siguranta rutiera. De aceea, este esential sa fiti bine informat si sa stiti cum sa calculati echivalenta anvelopelor: nu uitati ca acestea reprezinta unicul contact al masinii cu suprafata de rulare si sunt astfel, cele care permit masinii dvs. sa aiba o aderenta buna pe sosea, o franare satisfacatoare si o stabilitate fara probleme de suspensie. Si toate acestea sunt valabile indiferent ca ne referim la anvelope vara sau anvelope all season.

 Aceste aspecte sunt, fara indoiala, un element esential pentru a evita pericolele eventuale de pe sosea. Asadar, daca doriti sa va bucurati de o calatorie fara probleme, puteti avea incredere in noi si sa cumparati anvelope online pe anvelopemag.ro Le livram la domiciliul dumneavoastra in mod gratuit si puteti conta pe specialistii nostri pentru a va oferi toate sfaturile de care aveti nevoie.

 Dar stiti cu adevarat in ce consta echivalenta anvelopelor?

 Va vom explica acest lucru intr-un mod foarte simplu. Fiecare vehicul vine din fabrica cu anvelope originale (de regula anvelope vara) care indeplinesc o serie de conditii. Echivalenta anvelopelor garanteaza ca, atunci cand trebuie sa schimbati anvelopele, noile anvelope indeplinesc aceleasi cerinte si ofera aceleasi performante sau performante identice cu cele originale alese de producatorul masinii dvs. Si bineinteles, in acest mod se garanteaza siguranta la conducere si ca vehiculul va rula in mod optim dupa operatiunea de schimbare anvelope.

 Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o anvelopa echivalenta sunt cel putin urmatoarele: latimea benzii de rulare, inaltimea flancului, diametrul, indicele de viteza si indicele de sarcina. Pentru a sti cum sa calculam echivalenta anvelopelor, trebuie mai intai sa citim informatiile gravate pe flancul acestor; pentru a face acest lucru, trebuie sa stim cum sa interpretam dimensiunea anvelopei, care apare intotdeauna in aceeasi forma. Odata ce am descifrat-o, tot ce ramane de facut este sa incepem sa facem calculele pe care le vom detalia mai jos. De luat aminte!

 Cum se citeste dimensiunea anvelopei

 Din fericire, modul de scriere dimensiuni al anvelopelor este acelasi pentru toate vehiculele: XXX / XX A XX XXA  Presupunand ca ale noastre au urmatorul cod, 225/50 R 17 98H, iata cum l-am interpreta:

  •  225 indica latimea benzii de rulare a anvelopei in milimetri.
  •  Cifra 50 reprezinta inaltimea flancului. In acest caz, numarul este un procent din latime banda rulare.
  •  R inseamna ca anvelopa are un tip de constructie radiala. Majoritatea modelelor actuale corespund acestui tip.
  •  17 ar fi diametrul jantei sau diametru interior al anvelopei, exprimat in inci.
  •  98 indica capacitatea de incarcare pe care o poate suporta anvelopa. O serie de numere indica un anumit numar de kilograme: de exemplu, 98 permite o incarcatura de pana la 750 de kilograme. Aceste date pot fi gasite in tabelele de echivalenta.
  •  H se refera la viteza maxima. Fiecare litera reprezinta o viteza specifica, permisa in functie de sarcina. In cazul de fata H inseamna o limita de 210 km/h.

 Cum se calculeaza echivalenta pneurilor din aceste informatii

 Daca nu doriti sa va complicati viata analizand datele, cautati pe internet calculatoare online de echivalenta a anvelopelor: tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti informatiile despre anvelopa veche si cele despre cea noua pe care doriti sa o montati. Si asta e tot! Veti sti imediat daca acestea sunt compatibile cu masina dumneavoastra. Dar, in orice caz, daca doriti sa stiti cum sa calculati singuri echivalenta anvelopelor, trebuie sa tineti cont de urmatoarele 5 conditii:

  •  Latimea: nu poate fi mai mare cu mai mult de 30 mm decat pneurile originale.
  •  Diametrul exterior: variatia sa fata de pneul original nu trebuie sa depaseasca 3%.
  •  Profilul jantei in caz de roti complete: trebuie sa corespunda cu cel al anvelopei omologate.
  •  Categoria de viteza: trebuie sa fie egala sau mai mare decat cea a pneului, desi, in cazul anvelopelor de iarna, cu marcaj M+S, poate fi permis un nivel mai scazut al vitezei maxime.
  •  Indicele capacitatii de incarcare: trebuie sa fie egal sau mai mare decat cel al anvelopelor originale.

 Urmati aceste instructiuni de calculare a echivalentei anvelopelor si comandati online de la anvelopemag.ro: combinati placerea de a conduce in siguranta cu unele dintre cele mai bune preturi de pe piata la anvelope. Nu mai asteptati si pregatiti-va masina pentru urmatoarea calatorie!



 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5