Cătălin Predoiu, votat candidat PDL la prezidenţiale de 77,76% dintre democrat-liberalii bistriţeni

Democrat-liberalii din cele şase judeţe ale regiunii Nord-Vest au votat, sâmbătă, ca viitorul candidat al PDL la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu, care a obţinut 77,31% din voturi, în timp ce Gheorghe Falcă a adunat 22,68 % din voturi.

Cătălin Predoiu a obţinut cel mai mare număr de voturi, respectiv 85%, în judeţul Bihor, iar cele mai puţine voturi, respectiv 49,7%, a adunat în judeţul Cluj, singurul judeţ unde a fost devansat de contracandidatul său, Gheorghe Falcă, care a avut 50,3% din voturi.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, Predoiu a obţinut 77,76% din voturi (1.465), iar Gheorghe Falcă – 419 voturi (22,24%). Prezenţa la vot în judeţul Bistriţa- Năsăud a fost de peste 57%.

Şi în celelalte judeţe din regiunea de nord-vest, Cătălin Predoiu a adunat mai multe voturi decât Gheorghe Falcă. În Maramureş, Predoiu a obţinut 82,61% din voturi, în Satu Mare – 84,18%, iar în Sălaj – 84,64%.

Prezenţa la vot a fost de 68,42%, ceea ce reprezintă 17.751 de votanţi, dintr-un total de 25.510 înscrişi în listele electorale.

Cătălin Predoiu a câştigat detaşat, cu peste 80% de voturi pentru, şi prima rundă a competiţiei interne din PDL, desfăşurată pe 26 octombrie în Regiunea Nord-Est care cuprinde organizaţiile judeţene din Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

Comentarii

05/11/13 09:25
Un cetatean din...

Nu sunt fan PDL... dar daca va candida domnul Predoiu la prezidentiale... eu pe domnia sa o sa-l aleg... ! Intre dumnealui si domnul Antonescu, este o diferenta net superioara ...
Dar de ce "musai" ca presedintele tarii sa fie promovat si sustinut doar de partidele politice si de ce nu ar fi si din partea sindicatelor, din partea asociatiilor patronatelor, de asociatia nationalitatilor conlocuitoare etc.etc. ... astfel sa fie acolo... 100 de candidati sa avem de unde alege pe cel care sa ne reprezinte cel mai bine tara si care sa avem garantia ca nu este si nu va fi "partizanul prins in lanturi"... al unui partid ori grupare politica, prin demisia dintr-un anumit partid politic, nefiin altceva decat o "grasa mascareala"... facuta asa... de forma si doare de ochii "fraierilor"... ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5