Ce pot invata elevii din manualele de clasa a 6-a?

De cand au aparut manuale clasa 6 alternative, parintii au impresia ca elevii invata lucruri diferite in functie de manualul pe care il studiaza. In realitate insa situatia nu este deloc asa. Elevii invata acelasi lucru in forme diferite si astfel vom prezenta unele aspecte pe care orice elev le va invata din manualele de clasa a 6-a.

Manuale clasa a 6 a de romana

In manuale clasa 6  de limba si literatura romana, toti elevii continua sa invete partile de vorbire si de propozitie, dar au si o parte de comunicare. Astfel, toti elevii vor studia despre verbe, despre timpuri, despre substantive si ulterior vor invata sa identifice partile de propozitie aferente acestor parti de vorbire. De asemenea, la comunicare elevii studiaza diverse moduri de a se exprima si invata despre genurile literare, cum ar fi genul liric si epic, dar si sa faca diferenta intre ele. Cu ajutorul acestor informatii elevul se pregateste pentru materia de clasa a 7-a cand toate aceste informatii vor fi aprofundate.

Manuale clasa a 6-a de matematica          

Chiar daca sunt mai multe manuale clasa 6 de matematica, toti elevii invata acelasi lucru. Sunt studiate ecuatiile, reprezentarile grafice intr-un sistem de axe, geometria si elevului ii sunt introduse notiuni precum congruenta triunghiurilor. Toate aceste elemente specifice matematicii sunt prezentate intr-o forma special conceputa pentru nivelul unui elev de clasa a 6-a astfel incat acesta sa fie atras sa vrea sa stie mult mai mult.

Manuale de clasa a 6-a de biologie

Biologia este o stiinta foarte importanta pe care toti elevii o indragesc insa este necesar sa fie predata corespunzator varstei lor, iar profesorul trebuie sa depuna efortul de a face ca materia sa nu devina plictisitoare. Cu ajutorul manualelor alternative de biologie, profesorul poate adapta materia la nivelul clasei astfel incat materia sa fie asimilata cat mai bine. In clasa a 7-a este studiata zoologia si elevul invata despre animale. Acum descopera similitundinile si diferentele dintre anatomia si functiile corpului uman in raport cu cel al animalelor si ia pentru prima data contact cu sistemele pe care le va studia ulterior.

Manuale de clasa a 6-a de istorie

Manualele de istorie de clasa a 6-a au gasit cea mai buna forma prin care sa prezinte informatiile importante despre perioade care au avut darul de a schimba complet lumea si de a ajuta la transformarea ei in ceea ce cunoastem azi. Informatii importante despre momente decisive ale evului mediu sau ale perioadelor de dupa acesta isi gasesc locul in manualele de clasa a 6-a intr-o forma care sa atraga atentia elevilor si sa-i determine pe acestia sa invete cat mai mult despre istorie.

Manuale de geografie clasa a 6-a

Geografia de clasa a 6-a este cea care ajuta la cunoasterea lumii in care traim. Subiectul este de maxim interes pentru elevi si acestia se vor simti atrasi inca de la inceput sa invete mai mult atunci cand sunt alese manualele alternative potrivite. Antroposfera si activitatile umane sunt subiecte de interes general pentru elevi, acestia manifestandu-se prin participarea activa la ore. Astfel, ei studiaza inclusiv despre marile descoperiri geografice, despre ceea ce implica reprezentarile geografice si hartile si au ocazia sa se distreze cu ajutorul aplicatiilor practice.

Manualele alternative sunt realizate in mod special pentru a permite ca materia sa fie mai usor adaptata elevului si pentru ca toti elevii sa aiba acces la informatie potrivit modului lor de dezvoltare. Astfel, elevii vor primi manualele care li se potrivesc cel mai bine, in functie de modul in care profesorul evalueaza nivelul clasei. Desigur, pot fi folosite si manuale universale, insa este recomandat, pentru ca invatarea sa fie de calitate, ca manualul sa se plieze pe nevoile colectivului.

S-a constatat faptul ca in momentul in care elevul primeste manualele potrivite, acesta poate sa invete mult mai usor informatiile din interiorul lor, mai ales atunci cand aceste informatii au o forma de prezentare care sa ii atraga. In functie de toate aceste aspecte, fiecare profesor isi cunoaste cel mai bine elevii si poate face alegerea corecta pentru ei. Gama de manuale alternative este mare si pentru fiecare clasa se va gasi cu siguranta solutia potrivita.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5