Ce se intampla cand bateria masinii moare

In timp ce benzina este precum hrana care alimenteaza autovehiculul, bateria este scanteia vietii, fara de care nu ar putea porni.

Sigur ca existasi cateva exceptii, in care este posibil sa porniti o masina fara baterie, iar unele motoare mici nu folosesc deloc bateriile, dar un lucru este in general valabil: atunci cand bateria masinii moare, nu va veti putea descurca. Iata cateva dintre cele mai uzuale probleme care apar cand bateria este terminata:

Fara sunet, fara faruri

Inainte de a te chinui sa pornesti masina, exista o serie de indicii de care trebuie satii cont pentru a verifica daca bateria a murit. De exemplu, dacalumina din plafonul masinii nu se aprinde cand deschizi usa, desi este astfel setata, inseamna ca ai putea avea probleme cu bateria.

De asemenea, dacaatunci cand introduceti cheia in usasi incercati sa deschideti, nu se ridica simultan toate sigurantele de la usi este foarte probabil ca bateria sa fie nefunctionala.

          Alte sisteme care necesita energie de la baterie sunt luminile din bord, farurile si chiar si radioul, care nu vor functiona cand bateria este moarta. In unele cazuri, farurile se pot aprinde, dar au o lumina mai slabadecat in ​​mod normal.

          Daca observati ca unele lucruri functioneazasi altele nu, bateria probabil nu este defecta. De exemplu, in cazul in care lumina din plafon nu se aprinde si sigurantele de la usi nu se ridica toate odata atunci cand folosesti cheia, dar radio si farurile merg, problema poate fi la un comutator de la usa.

          Este adevarat ca trebuie sa acordati atentie si marcii bateriei auto. De exemplu,bateriile auto Rombat.Sunt cel mai mare producator de baterii auto din Romania si este lider national inca din 1997. Pozitia pe care o pastreaza compania de peste 20 ani este rezultatul investitiilor, satisfactiei clientilor si imbunatatirii constante a mediului de lucru.

Motorul nu reuseste sa porneasca

Cand moare bateria masinii, cel mai evident simptom este ca motorul nu porneste. Cu toate acestea, exista multe alte motive din cauza carora un motor nu reuseste sa porneasca. Daca observati ca nu se intampla absolut nimic atunci cand intoarceti cheia in contact, atunci ati putea avea de-a face cu o baterie moarta. Pentru a fi insa sigur, ascultati cu atentie cand rotiti cheia in contact.

          Daca nu auziti absolut niciun sunet este semn ca electromotorul nu primeste deloc curent. Pentru a verifica daca bateria este cu adevarat moarta, dumneavoastra sau mecanicul dvs. veti putea masura tensiunea prezenta la bornele bateriei. Acest lucru se poate face cu orice multimetru pe care il puteti cumpara la preturi accesibile, dar existasi alte instrumente mai performante.

          In cazul in care bateria nu este moarta, problema ar putea fi la contact, solenoidul, electromotor, sau din cauza bornelor corodate. 

          Alte baterii auto pe care vi le recomandam sunt baterii auto Varta, liderul mondial in domeniu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5