Ce trebuie să știi înainte de a aplica pentru un credit de nevoi personale

Un credit de nevoi personale asigură finanțarea unor cheltuieli neprevăzute sau a unora planificate. Îți poți pune planurile în aplicare în scurt timp, dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate solicitate, pentru că poți accesa pe loc, în Unitățile Alpha Bank, suma necesară. 

O problemă urgentă care nu suportă amânare, o planificare din timp a unui proiect, bani pentru vacanță sau poate completarea fondului de achiziție a unei mașini, orice poți soluționa acum cu un credit de nevoi personale, pentru care nu mai ești obligat să oferi amănunte în ceea ce privește utilizarea fondurilor. În acest articol ți-am pregătit detalii despre ce trebuie să știi înainte de a aplica la un credit de nevoie personale. 

Documentare 

Pentru a identifica cea mai bună variantă de credit de nevoi personale pentru tine trebuie să poți decide în cunoștință de cauză. În funcție de nevoile tale poți solicita un credit în lei sau în euro, cu dobândă variabilă sau fixă pe întreaga durată a creditului. De aceea primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a aplica pentru un credit de nevoi personale este documentarea temeinică pe internet pentru a vedea care sunt condițiile de acordare și suma pe care o poți solicita.

Credit rapid

Timpul este important pentru fiecare persoană. Află dacă banca oferă credit rapid cu accesarea imediată a fondurilor dacă îndeplinești un minim de condiții - venituri din salarii/pensii rezultate în baza interogării ANAF. De exemplu, poți opta pentru varianta unui credit de nevoi personale, fără garanție imobiliară, cu garanție imobiliară sau garantat cu depozit colateral. De asemenea, poți alege între un împrumut cu dobândă variabilă sau unul cu dobândă fixă. 

Dacă dosarul este complet și îndeplinești condițiile de eligibilitate solicitate de bancă, aprobarea vine pe loc și poți intra în posesia sumei necesare simplu și rapid. 

Condiții de eligibilitate

Un alt pas esențial înainte de a aplica pentru credit este să verifici condițiile de eligibilitate. Banca solicită venituri provenite din salarii, pensii sau chiar de pe urma unor profesii liberare. Vor fi luate în calcul o gamă largă de venituri, în măsura în care pot fi prezentate documente justificative. 

O condiție obligatorie este să fi angajat cu minimum 1 an vechime neîntreruptă în muncă, dintre care ultimele 3 luni la actualul angajator sau 12 luni de muncă neîntreruptă la slujba de acum. Și în cazul profesiilor liberare, experiența în câmpul muncii trebuie să fie de cel puțin 1 an pentru a solicita un credit de nevoi personale. 

Pot exista derogări în anumite situații, așadar verifică situația ta cu un consultant bancar. 

Nu trebuie să justifici nevoia

Încă un lucru pe care trebuie să îl știi înainte de a aplica este dacă trebuie sau nu să justifici utilizarea sumei cerute. Pentru un credit de nevoi personale nu trebuie să explici ce vei face cu banii. Poți să îți renovezi casa, să îți înfrumusețezi grădina, să pleci în vacanță, să îți plătești studiile sau orice îți dorești, fără să justifici utilizarea fondurilor. 

Fără hârtii suplimentare

Astăzi este simplu să primești un credit de nevoi personale de la bancă fără să mai aduci adeverință de venit. Poți solicita împrumutul de care ai nevoie prin semnarea unui acord de interogare la ANAF, cu cartea de identitate. 

Simulare

Știi de câți bani ai nevoie, dar parcă ai lua puțin mai mult? Utilizează calculatorul online de pe site-ul băncii pe care ai ales-o pentru a vedea perioada de rambursare, valoarea totală de returnat și alte condiții specifice sau poți solicita ajutorul unui consult bancar în cea mai apropiată agenție. 

Tipuri de garanții

Dacă ai nevoie de o sumă mai mare, trebuie să știi că ai posibilitatea să aplici pentru un credit de nevoi personale cu până la 2 codebitori, care trebuie să îndeplinească aceleași condiții de eligibilitate ca tine.

Transparență și siguranță

Vei știi încă de la început care sunt ratele pentru creditul împrumutat, perioada de creditare, precum și valoarea totală de rambursat. Poți să ai un plan de protecție a rambursărilor, dar și alte beneficii. 

Nu împrumuta mai mult decât ai nevoie, va trebui să rambursezi întreaga sumă și dobânda aferentă. Fă un calcul al cheltuielilor curente pentru a stabili dacă bugetul îți permite să plătești ratele. 

Un credit de nevoi personale îți poate soluționa problemele neprevăzute ce pot să apară, dar te ajută să te bucuri și de finalizarea unor proiecte planificate. Indiferent care este motivul pentru care soliciți un credit de nevoi personale, documentează-te despre condițiile de acordare și identifica soluția potrivită pentru tine. 

 

Sursa foto Pexels: https://www.pexels.com/photo/a-woman-computing-bills-while-holding-a-pencil-7680742/

 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5