Cel mai mare proiect de apă/canal derulat în judeţul nostru a fost trimis spre aprobare la Comisia Europeană

Ministerul Mediului a transmis spre aprobare la Comisia Europeană, şase proiecte majore de modernizare a infrastructurii din domeniul protecţiei mediului, în valoare totală de peste 400 milioane de euro, anunţă un comunicat din partea Ministerului Mediului.

Aceste proiecte vizează sectorul de apă şi apă uzată (judeţele Bistriţa-Năsăud şi Vrancea), sectorul managementului integrat al deşeurilor (judeţul Arad) şi termoficare (oraşele Bacău, Iaşi şi Timişoara).

Proiectul ,,Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud” are o valoare totală de peste 83 milioane de euro. Proiectul presupune investiţii în tratarea şi distribuţia apei potabile şi extinderea sistemelor de colectare şi tratare a apei uzate în localităţile Bistriţa, Năsăud, Beclean, Sângeorz- Băi, Braniştea, Căianu Mic, Feldru, Maieru, Nimigea, Petru Rareş, Rodna, Salva, Şieu-Măgheruş, Şieu-Odorhei, Şintereag, Telciu, Uriu. Peste 150.000 de locuitori vor beneficia de acest proiect.

Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, aferentă Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este de peste 34 milioane euro. Cofinanţarea CJ, în cuantum de 1,81% din valoarea proiectului este de peste 623.792 mii euro.

Proiectul este unul de amploare şi vizează extinderea reţelelor de apă pe o lungime de peste 90 de km, iar la capitolul reţele de canalizare sunt avute în vedere aproape 100 de km, precum şi 5 staţii de pompare apă potabilă şi 5 staţii de epurare apă uzată.

Prin implementarea celor şase proiecte se estimează că se vor crea 1.267de locuri de muncă în etapa de realizare a proiectelor, iar după finalizarea investiţiilor, vor fi generate 118 locuri de muncă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]