Cele mai gustoase rețete cu carne tocata. Top 10 recomandari

Carnea tocată este unul dintre preparatele cele mai iubite de către români, dar și cele mai versatile deopotrivă. Din carne tocată poți prepara aproape orice rețetă, iar rezultatul final va fi un adevărat festin, plin de bun gust. Iată câteva dintre recomandările de rețete în care poți folosi carnea tocată.

Musaca cu carne de porc

Rețeta de musaca este deosebit de simplă, iar la nevoie poți adăuga în compoziție chiar și bucăți de carne afumată, pentru un gust mai special. Vei avea însă nevoie de o mașină electrică de tocat carne, pentru că acesta este cel mai simplu mod în care te poți bucura de carne tocată proaspătă, chiar la tine acasă. 

Pentru această rețetă vei avea nevoie de cartofi spălați, curățați și tăiați rondele, pe care îți vei așeza în straturi într-o tavă. 

 

Peste ei vei pune un strat de amestec de carne, ceapă, ou, verdețuri și condimente, urmând ca deasupra să închizi ca un sandviș preparatul cu alt rând de cartofi. Acoperă cu roșii, cașcaval și mozzarela și lasă circa o oră la cuptor.

Musaca cu carne de pasăre

Rețeta se prepară similar ca și în cazul cărnii de porc, însă poți folosi carne de pasăre în loc de carne de porc (curcan, rață, gâscă, pui etc.).

Chifteluțe de porc 

Oricine iubește chifteluțele, orice formă ar avea ele: rotundă sau ovală. Pentru chiftele vei avea nevoie de 1 kg de carne tocată amestec (vită și porc), două ouă, un cartof răzuit, sare, piper, ceapă și usturoi. Toate acestea se amestecă foarte bine, iar mai apoi se formează biluțe mici cu palmele, care se adaugă în ulei încins.

Chifteluțe de pasăre

Ca și în cazul chiftelelor de porc, poți prepara o variantă mai sănătoasă și mai ușoară de chiftele, din carne de pasăre. Acestea vor păstra aroma preparatului, însă nu vor mai fi la fel de grase. 

Ciorbă de perișoare

Perișoarele se gătesc într-un mod similar chiftelelor, cu mențiunea că în compoziție se adaugă și o ceșcuță de orez. Biluțele nu se mai pun în tigaie, ci în oala în care ai fiert legumele pentru ciorbă. Se lasă la fiert, iar când perișoarele se ridică la suprafață poți adăuga verdeața. 

Ardei umpluți

Ardeii umpluți au aceeași compoziție ca perișoarele, doar că se adaugă bulion, mai multă sare și piper, iar cu acest amestec sunt umpluți ardeii curățați și spălați la interior. Ardeii se lasă la fiert la foc mic pentru circa o oră.

Lasagna

Lasagna este un preparat culinar italienesc, însă acesta are succes și pe plai mioritic. Vei avea nevoie să prepari sau să cumperi sosul Bechamel și foile de lasagna, în vreme ce amestecul pentru umplutura se realizează din carne tocată, ou, pastă de tomate și condimente. 

Sarmale

Nu aveau cum să lipsească sarmalele din topul preparatelor care au la bază carnea tocată. Pentru sarmale ai nevoie de același amestec precum la ardei umpluți, identic, fără vreo schimbare. Schimbarea este însă în modul de prezentare al preparatului, fie în frunze de viță de vie, fie în frunză de varză dulce sau murată. 

Crochete de cartofi cu carne tocată

Similară oricărei rețete de crochete, în acest caz carnea tocată joacă rolul principal. Conlucrarea dintre gustul cartofilor copti și cel al cărnii prăjite va fi cu siguranță una excepțională, care te va determina să mai gătești acest preparat.

Burgeri

Carnea tocată este și baza pentru burgerii atât de iubiți alături de cartofii prăjiți. Pentru a realiza un burger vei avea nevoie de carne amestec (vită și porc), de sare și de piper. Se realizează o chiftea mai groasă care se pune pe grill, lăsând-o să se prăjească bine. Ulterior, această chiftea se așează peste salată, câteva rondele de roșie și o felie de brânză, în mijlocul a două chifle. Poftă bună!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5