2 reţete vegane pe care toată familia le va adora
Adoptarea unui stil de alimentaţie vegan este o decizie personală, asumată în general pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa. Dacă eşti singurul din familie care îşi asumă acest regim, ai putea fi descurajat de ideea de a găti separat pentru ceilalţi membri. Iată câteva reţete pe care orice oaspete, indiferent că este consumator de carne, lactate sau vegan, le va adora, fără să realizeze măcar că niciun ingredient nu a fost de origine animală. Ai nevoie doar de aparatura potrivită pe care o găseşti pe shop.miele.ro pentru a te bucura de preparatele gătite desăvârşit.
Lasagna cu sos alb
Pentru lasagna ai nevoie de o cutie de paste, un pachet de tofu, sare grunjoasă (kosher), piper negru proaspăt măcinat, o lingură de ulei de măsline, o ceapă mare tocată, trei căţei de usturoi tocaţi, două linguriţe de oregano uscat, un pachet de ciuperci tăiate felii, 250 de grame de spanac spălat şi scurs de lichidul în exces. Sosul alb se prepară din câte un sfert de ceaşcă de ulei de măsline şi de făină universală, două ceşti şi jumătate de lapte de migdale (soia, orez sau alte variante), două linguri de drojdie nutritivă, o jumătate de linguriţă de praf de usturoi, sare kosher, piper negru proaspăt măcinat, două ceşti de sos de roşii marinara, trei roşii feliate subţire şi un sfert de ceaşcă de busuioc feliat subţire pentru garnitură. Preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius. Pastele lasagna se fierb într-o oală mare cu apă clocotită şi sărată. Scurge apa atunci când pastele ajung al dente. Feliile de tofu trebuie înfăşurate în prosoape de bucătărie şi aşezate pe o farfurie mare; presează cu o altă farfurie pentru a stoarce cât mai mult lichid posibil din ele şi lasă-l la deshidratat cel puţin 30 de minute. Când este complet scurs, sfârâmă-l cu două furculiţe, condimentează cu sare şi piper şi pune-l deoparte. Într-o tigaie mare încălzeşte uleiul la foc mediu. Adaugă ceapă şi usturoi şi condimentează cu sare, piper şi o linguriţă de oregano. Adaugă ciupercile şi găteşte până se înmoaie, nu mai mult de 3-4 minute. Amestecă spanacul scurs până se combină complet, după care legumele se iau de pe foc şi se lasă deoparte. Urmează sosul alb, în aceeaşi tigaie ştearsă. Adaugă ulei de măsline până devine strălucitor la culoare, dar nu ars, după care pune făina şi bate. Găteşte-le timp de 1-2 minute. Amestecă laptele vegetal, drojdia şi pudra de usturoi până se omogenizează şi condimentează cu sare şi piper. Lasă-le la foc mic până se îngroaşă, 8-10 minute. Într-un vas mare de copt întinde un sfert de ceaşcă de sos de roşii în strat uniform, după care adaugă un strat de paste. Completează cu un strat uniform de amestec de legume, tofu, marinara şi sos alb. Repetă până când toate ingredientele sunt epuizate sau până ajungi la marginea de sus a tăvii. Adaugă la final un singur strat de rondele de roşii şi condimentează cu sare, piper şi oregano. Lasă-l la copt 35 până la 40 de minute, scoate din cuptor şi lasă-l să se răcească uşor. Se ornează cu busuioc şi se serveşte lăsând în urmă orice amintire a cărnii.
Cele mai bune chifteluţe
În mai puţin de o oră poţi pregăti 3-4 porţii de chifteluţe vegane delicioase. Ai nevoie de spray pentru tava de copt cu efect antiaderent, două ceşti de năut conservat, două linguri şi jumătate de seminţe de chia, şase linguri de apă, o jumătate de ceaşcă de fulgi de ovăz, o lingură şi jumătate de paste de tomate, trei linguri de busuioc tocat, un căţel de usturoi tocat, o jumătate de linguriţă de seminţe de fenicul, un sfert de linguriţă de fulgi de ardei roşu, sare grunjoasă şi piper negru proaspăt măcinat. Preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius, tapetează o tavă de copt medie cu folie de aluminiu şi unge cu spray de gătit. Scurge năutul de lichid şi pune-l la robotul de bucătărie. Amestecă într-un castron apa cu seminţele de chia şi lasă-le timp de 5 minute, până se gelifică. Adaugă-le în robot împreună cu ovăz, pasta de roşii, busuoic, usturoi, seminţe de fenicul şi fulgi de ardei roşu şi amestecă până se combină. Dacă amestecul pare prea uscat, adaugă o lingură din cutia de năut, până la obţinerea consistenţei dorite. Condimentează cu sare şi piper. Din acest amestec ies până la 16 bucăţi de chiftele care trebuie aşezate pe foaia de copt pregătită. Coacerea durează 10 minute pe o parte, după care le întorci timp de alte 8-10 minute pe partea cealaltă, până devin aurii şi crocante. Modalitatea ideală de servire este cu sosul vegan preferat.
Cu ingredientele potrivite şi reţetele de gătit bine alese, masa ta vegană va deveni sursa de hrană pentru orice membru al familiei sau oaspete non-vegan. Nimeni nu te va întreba ce ai pus în mâncare decât cu gândul de a repeta reţeta acasă.
Adaugă comentariu nou