Cele mai sănătoase variante pentru masa de prânz de la birou

Adoptarea unui stil de hrănire sănătos are un rol extrem de important pentru o sănătate de fier. Din păcate, din cauza lipse timpului, dar și a stresului și problemelor zilnice, majoritatea oamenilor tind să acorde o importanță tot mai mică modului în care se hrănesc, fiind în acest mod expuși problemelor de sănătate asociate cu o alimentație sănătoasă și a riscului acumulării kilogramelor nedorite. Cel mai adesea, principala greșeală se întâmplă la locul de muncă, în timpul mesei de pranz. De câte ori nu ți s-a întâmplat să uiți să-ți pregătești de acasă un prânz sănătos pentru serviciu și să apelezi la firmele de catering pentru a-ți comanda mâncare de tip fast-food? Acest este un obicei nociv care, în timp, îți va afecta în mod considerabil sănătatea.

Indiferent de stilul de viață pe care-l ai, mai activ sau mai sedentar, trebuie să știi că o masă sănătoasă de prânz are un rol esențial în rutina zilnică: îți asigură energia necesară pentru întreaga zi și nutrienții esențiali de care organismul tău are atât de multă nevoie zilnic.

Așadar, cum poți înlocui alimentele de tip fast-food, pline de grăsimi, sare și aditivi alimentari care îți fac atât de mult rău?

Iată câteva opțiuni sănătoase pentru masa de prânz de la birou:

Dă fuga la cel mai apropiat magazin și ia-ți ingrediente pentru o masă sănătoasă

Ai uitat sau nu ai avut timp să îți prepari de acasă un prânz sănătos? Nu are nimic! Du-te la cel mai apropiat supermarket sau magazin local și ia-ți câteva ingrediente sănătoase ca să-ți poți pregăti rapid un fel de mâncare sănătos la locul de muncă. Găsești alimente și mâncare bio și online, pentru a avea siguranța că vei avea mereu un mic stoc pentru toată săptămâna fără să faci mereu drumuri. Este important sa selectezi produse bio, adică naturale, sănătoase, fără adaosuri de aditivi alimentari, potențatori de gust sau alți compuși chimici nocivi pentru sănătate. Fructele, legumele, cerealele, lactatele și mezelurile bio, toate sunt variante mult mai sănătoase de alimente pe care le poți combina, în funcție de preferințe și ingeniozitate, cât să obții un prânz delicios și foarte, foarte sănătos.

Preparatele alimentare sau ingredientele pe a cărora etichetă găsești cuvântul “bio” ar trebui să aibă prioritate pe lista ta de cumpărături nu doar pentru masa de prânz, ci pentru orice tip de masă.

Dacă nu poți pleca la cumpărături în timpul serviciului, comandă ceva sănătos

Sunt anumite situații mai delicate în care nu poți, sub nicio formă, părăsi locul în care lucrezi, nici chiar pentru 10-15 minute, ca să-ți cumperi ceva sănătos de mâncare. Ei bine, dacă lucrurile stau așa și ți se face foame la prânz, ai mereu opțiunea de a comanda mâncare sau ingrediente sănătoase. Aproape orice firmă de catering care livrează preparate are în meniu diferite feluri de mâncare sănătoase din care poți alege  – supe, salate, pește, carne la grătar, legume sote etc. 

Așadar, opțiuni pentru un prânz sănătos există chiar dacă nu ai pachet de acasă. Totul este să faci alegerea potrivită și să renunți, măcar parțial, la alimentele și băuturile nesănătoase.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5