5 lucruri pe care este bine să le știi despre cosmeticele bio

Îngrijirea zilnică a tenului este foarte importantă pentru orice tip de ten şi este recomandat să urmezi toate etapele pentru a păstra aspectul tânăr şi sănătos cât mai mult timp. Ca parte din rutina ta zilnică de îngrijire a feţei, este recomandat să folosești crème, măşti şi uleiuri de faţă care îţi hidratează pielea şi o hrănesc cu toate substanţele de care are nevoie pentru a-şi păstra elasticitatea şi aspectul catifelat şi strălucitor. De asemnea, este important să alegi produse bio, din ingrediente naturale, care curăţă şi reîmprospătează profund pielea. De exemplu, este recomandat să alegi masti de fata naturale, de cea mai buna calitate, care hidratează tenul în profunzime și îl fac mai strălucitor. Măştile cu argilă ajută la extragerea impurităţilor din profunzimea pielii şi absorb excesul de sebum pentru a avea o piele revitalizată şi hidratată intens. De asemenea, îţi recomandăm să alegi o mască de fată naturală şi uleiuri de faţă potrivite tipului tău de ten, produse bio, naturale, din ingrediente atent alese, care au rolul de a elimina ridurile.

Ce sunt cosmeticele bio

Produsele de îngrijire bio sunt prietenoase cu mediul și cu tenul tău. Dacă vrei să eviți substanțele care deseori pot fi nocive (parabeni, aditivi, coloranți artificiali), mai ales pentru tenul sensibil, alege cu încredere cosmeticele bio! 

Persoanele care aleg cosmeticele bio au motivații diverse, iar cele mai importante sunt sensibilitatea pielii față de anumite substanțe incluse pe listele de ingrediente ale cosmeticelor clasice, grija pentru mediu și dorința de a evita anumite substanțe (petrochimice sau ftalați) care fie dezechilibrează producția de hormoni din organism, fie pot crește riscul apariției unor afecțiuni. 

Eticheta unui produs cosmetic bio, natural, desemnează faptul că acesta are un conținut de minim 15% ingrediente de origine naturală (vegetale, animale, minerale). De asemenea, cosmeticele etichetate ca fiind bio trebuie să conțină minim 95% ingrediente de origine naturală, obținute din agriculturi ecologice prin procedee nepoluante, care nu dăunează mediului înconjurător.

În plus, un alt diferențiator pentru cosmeticele bio este termenul de valabilitate. Dacă produsele naturale au un termen de valabilitate de maxim 18 luni de la deschidere (deoarece conțin printre altele și conservanți naturali), cosmeticele bio au o perioadă sigură de utilizare de maxim șase luni de la deschiderea ambalajului. Având în compoziție ingrediente naturale, acestea se oxidează mult mai rapid și pot avea efecte neplăcute pentru piele.

Ce trebuie să știi despre cosmeticele bio

În primul rând, un produs primește certificare bio dacă are cel puțin 95% dintre ingrediente  de origine naturală (vegetale, minerale sau animale). De asemenea, un alt criteriu este ca cel puțin 50% dintre ingredientele vegetale să fie din culturi bioecologice. Unul dintre principiile abordării naturale a industriei cosmetice este ca ingredientele folosite și procesul de fabricație să fie cât mai puțin dăunătoare pentru mediul înconjurător. În cadrul lanțului de producție, este obligatorie urmărirea produsului de la materia primă până la rezultatul final.

Al doilea criteriu pentru ca un produs cosmetic să fie considerat bio este interzicerea includerii în compoziție a coloranților artificiali și a parfumurilor de sinteză, a uleiurilor obținute prin procedee petrochimice, a substanțelor obținute prin procedee precum etoxilare sau iradiere, ingrediente modificate genetic.

Al treilea lucru pe care trebuie să îl știi despre cosmeticele bio este obligativitatea de a menționa pe eticheta produsului toate ingredientele din compoziția acestuia și recunoașterea produsului ca fiind natural, bio, de către o instituție specializată în certificarea produselor.

Un alt element foarte important este și termenul de valabilitate. Un produs natural poate avea un termen de valabilitate între 12-18 luni de la deschidere, iar un produs bio certificat are un termen maxim de folosire în siguranță de 6 luni de la deschidere. Produsele bio sunt conservate cu ajutorul conservanţilor de origine vegetală, de aceea termenul de valabilitate este mai mic.

De asemenea, produsele bio nu au în compoziție parfumuri artificiale, ci au formule bazate pe uleiuri esențiale de fructe, plante sau semințe, apă de trandafir, lavandă sau mușețel, arome care sunt ușor de recunoscut, fiind mai discrete decât  dle artificiale. 

În cazul în care ești adepta cosmeticelor bio și vrei să folosești doar cele mai bune și eficiente produse, citește cu atenție eticheta și ingredientele din compoziție, pentru a te asigura că beneficiezi de experiența completă a unor produse de cea mai bună calitate!


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5