Centenarul Gloriei Bistrița! Emblemele Gloriei, într-un meci amical! Urmează Cupa Gloria 100 și un eveniment de amploare pe 1 iulie!

Anul 2022 marchează 100 de ani de muncă, performanță și pasiune pentru sport. Este momentul celor 100 de ani de reușite, 100 de ani de nume emblematice și 100 de ani de istorie. Pentru a marca acest eveniment semnificativ pentru toți cei care au contribuit de-a lungul istoriei la evoluția și dezvoltarea Clubului Sportiv Gloria, precum și pentru toți iubitorii de sport și mișcare, astăzi după-amiază, baza Alex din Bistrița a găyduit un eveniment de suflet.

Emblemele Gloriei Bistrița (1970-2010) au disputat un meci amical, foști jucători consacrați ai Gloriei - elite ale fotbalului care au făcut ca tribunele să tresalte la fiecare fază spectaculoasă și fiecare gol marcat pentru echipa noastră - arătându-ne de ce au fost iubiți de suporteri.

După intonarea imnului Gloriei, rând pe rând, au fost prezentați jucătorii Gloriei de altădată, chiar dacă unii dintre ei nu au fost prezenți: Aurel Nalați, Marius Pop, Sorin Ilovan, Paul Cervenschi, Emil Gâță, Octavian Dănilă, Dorel Cilean, Adrian Florea, Dan Jiga, Doru Nicolae, Radu Caizer, Radu Ichim, Traian Ionele, Gheorghe Filipoi, Ion Nicolae, Vlăduț Oli, Gheorghe Roman, Mihai Petrovici, Grigore Butuza, Victor Ciocan, Mihai Belei, Ioan Mocanu, Alexandru Ion, Vlad Dinu, Vasile Popa, Alexandru Fogorosi, Ioan Rognean, Roberto Hasnaș. Antrenorii celor două echipe au fost Mihai Benczik, Eugen Bucur și Mircea Greabu, iar partida a fost arbitrată de Ioan Encean și Grigore Negrea.

"Mulțumim acestor oameni care au scris istorie pentru sportul din județul nostru, pentru sportul din România și, în special, pentru fotbal. Mă bucur că împreună cu colegii mei am găsit soluții pentru a nu lăsa să treacă un eveniment atât de important cum este împlinirea a 100 de ani de existență a clubului Gloria și că el a trecut de-a lungul timpului prin diferite divizii, cu diferite nume, cu diferite tipuri de organizare. Împreună cu colegii din Consiliul Județean, în urmă cu patru ani, am luat decizia de a înființa un club, o instituția publică, care are în momentul de față peste 1000 de sportivi, și sigur că din acest an cea mai dezvoltată secție a clubului va fi cea de fotbal, care va avrea și echipe de copii și juniori, avem o echipă în Liga a III-a care sper eu ca în acest an, împreună cu dl. Adrian Falub, antrenorul principla, și cu toți ceilalți care sunt în staff să se poată pregăti pentru accederea în Liga a II-a. Ar fi un cadou frumos pentru toți iubitorii fotbalului, pentru istoria clubului Gloria, ca din anul centenar să putem reveni în a doua ligă a fotbalului românesc. E un gest de prețuire și respect pentru acești oameni, pentru tot cea u făcut ei de-a lungul vieții, pentru promovarea sportului și pentru promovarea municipiului Bistrița, a județului Bistrița-Năsăud", a declarat președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

" Bună ziua, dragi adevărați fotbaliști. În umbra voastră, au crescut un Viorel Moldovan, un Gabi Balint, un Lucian Sânmărtean sau un Sergiu Costin, fotbaliști reprezentativi ai orașului nostru. Din păcate, acum cel mai vândut tricou în România este al lui Messi, în loc să fie al lui Hagi. Vă doresc multă sănătate și să ne ajutați să aducem din nou echipa la stadion. Vrem să facem ceva sănătos, vrem să avem sute de copii din județ care să parctice fotbal și să renaștem acest club, fanion al orașului și al județului", a transmis vicepreședintele Consiliului Județean, Ciprian Kecskes-Simionca.

Pentru cei plecați pe calea veșniciei, a fost ținut un moment de reculegere.

Program Centenar!

17-19 Iunie: Cupa de minifotbal ,,Gloria 100”.
Vor participa aproximativ 1000 de jucători (64 de echipe). Pe parcursul a 3 zile se vor disputa meciuri de fotbal pe baza Raoul, în data de 19 iunie, ora 21.00 fiind programată finala, unde cei mai buni jucători precum și cele mai bune echipe vor fi premiate.
-17 iunie- orele 18.00-22.00 (4 meciuri)
-18 iunie- orele 10.00-22.00 (12 meciuri)
- 19 iunie- orele 10.00-22.00 (15 meciuri)

1 Iulie: Cupa Centenar ,,Gloria 100”. Evenimentul de final al secției "Fotbal" va reuni pe stadionul ,,Jean Pădureanu” componenți ai Ligii Elitelor, foști jucători ai ,,sportului rege" din România. Ei vor fi alături de noi într-un meci de ,,glorie”.
Programul zilei de 1 Iulie:
ora 14.00: Deschiderea porților stadionului ,,Jean Pădureanu”
ora 14.30-16.30: Premierea participanților Campionatului de fotbal juniori ,,Gloria 100” , înmânarea tricourilor și a medaliilor pentru jucătorii legitimați/nelegitimați.
Sesiune de poze și autografe cu Elitele fotbalului românesc și jucătorii consacrați ai Gloriei.
ora 17.00-18.30: meci caritabil între Echipa Parlamentarilor și Echipa Mediului de Afaceri din județul Bistrița-Năsăud.
18.30-19.00: prezentarea și încălzirea echipelor
19.00-21.00: meci Liga Elitelor cu Gloria Old Boys (Gloria - anii 1980-2010)
Vino alături de noi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5