COMUNICAT DE PRESĂ

Centrul Europe Direct Bistriţa celebrează diversitatea lingvistică europeană

An de an, pe 26 septembrie, europenii sărbătoresc Ziua limbilor străine, având la bază o iniţiativă comună luată de Comisia Europeană şi de Consiliul Europei în urma Anului european al limbilor, 2001. Semnificaţia acestei zile este de a sensibiliza cetăţenii cu privire la importanţa învăţării limbilor străine, sporirea gradului de cunoaştere a acestora şi de apreciere a diversităţii lingvistice. La nivelul Uniunii Europene există 23 de limbi oficiale, vorbite de populaţia din cele 27 de state membre.

Pentru a marca Ziua Europeană a limbilor străine, Centrul Europe Direct Bistriţa a organizat un eveniment destinat elevilor din Prundu Bârgăului în scopul promovării diversităţii lingvistice şi culturale a Europei şi încurajării învăţării limbilor străine.

Succesul de care s-a bucurat tema de campanie a anului 2001 - multilingvismul - a făcut ca ziua de 26 septembrie să fie declarată Ziua Europeană a Limbilor Străine. Obiectivul celebrării acestei zile este de a sensibiliza cetăţenii cu privire la importanţa cunoaşterii limbilor străine. Comisia Europeană a dorit, astfel, să-i încurajeze pe cetăţeni să înveţe noi limbi şi să profite de avantajele pe care le conferă acest lucru: facilitarea studiului şi a muncii într-un alt stat membru, oportunitatea de a călători, facilitarea înţelegerii diversităţii culturale, facilitarea comunicării.

Comunicarea în limbi străine face parte din categoria celor considerate, la nivel european, competenţe cheie, alături de cele de comunicare în limba oficială, de utilizare a tehnologiei informaţiei, competenţele de bază în matematică, capacitatea generală de învăţare, competenţele antreprenoriale etc.

Centrul Europe Direct Bistriţa a sărbătorit, joi 24 septembrie, Ziua Europeană a Limbilor Străine împreună cu elevii Liceului Teoretic „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului (director, doamna Constanţa Neuc). A fost organizată o sesiune informativă, în care accentul a fost pus pe importanţa cunoaşterii limbilor străine pentru dezvoltarea personală şi profesională, pentru integrarea socială şi pe piaţa muncii, afirmarea cetăţeniei active. Elevii au participat la un concurs de comunicare în limba engleză şi creativitate, cei mai buni fiind răsplătiţi cu premii constând în cărţi, tricouri şi şepcuţe.

Reamintim cetăţenilor că pot beneficia de informaţii, consiliere şi răspunsuri la întrebări despre Uniunea Europeană, prin intermediul Centrului de informare europeană Europe Direct Bistriţa – vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetăţenilor judeţului Bistriţa-Năsăud.

Contact: Monica Mureşan – Coordonator, Elena-Maria Bărbos – Consilier de informare, Georgina Mare – Consilier de documentare, Bistriţa, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: [email protected], www.cciabn.ro/europedirect.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5