”Unitate în diversitate lingvistică”

Ziua Europenă a Limbilor străine, marcată la Braniştea

Prima zi europeană a limbilor străine a fost sărbătorită pe 26 septembrie 2001, fiind unul din evenimentele centrale ale anului european al limbilor străine. După succesul acestei prime celebrări, organizate de Uniunea Europeana și de Consiliul Europei și implicând milioane de oameni din 45 de țări participante, Comitetul de miniștri al Consiliului Europei a hotărât ca "Ziua europeana a limbilor străine" să fie sărbătorită în fiecare an la data de 26 septembrie.

Și în acest an , la data de 26 septembrie, elevii Școlii Gimnaziale Braniștea, îndrumați de cadrelor didactice de limbi străine : prof. Săplăcan Valeria- limba engleză și prof. Rentea Natașa- limba franceză, au desfășura diverse activități sub egida ”Unitate în diversitate lingvistică”: Scrisoare către Europa –prezentarea comunei Braniștea în limba franceză și engleză; Moment poetic- Mihai Eminescu- recital în limba engleză și franceză; Colaje realizat de elevi cu imagini din Anglia şi Franţ; Excursie virtuală în Marea Britanie; Prezentări power point cu tema „Elogiul limbilor europene”; Expoziție de cărți, dicționare, reviste în limbi străine.

Învăţarea limbilor străine este o necesitate a zilelor noastre, iar sărbătorirea lor o datorie a elevilor şi profesorilor. Activităţile desfăşurate cu ocazia ”Zilei Europene a Limbilor străine” pun în valoare cunoştinţele dobândite de elevi la orele de curs şi reuşesc să prezinte, într-o formă plăcută, aprecierea de care se bucură studiul limbilor moderne în rândul elevilor şcolii noastre.

Prof. Natașa Rentea

Comentarii

28/09/12 22:16
adryan

foarte frumos limba engleza ie cea mai frumoasa si cea mai folosita limba in toata lumea asata va spun din propria mea experienta felicitari doamnelor profesoare si succes

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5