La Liceul Tehnologic Silvic Năsăud

Ziua Internaţională a Limbilor Moderne

„Anual, pe data de 26 septembrie, este sărbătorită „Ziua internaţională a limbilor moderne”, manifestare care marchează diversitatea lingvistică, plurilingvismul, învăţarea limbilor străine pe durata vieţii, având ca obiectiv atragerea atenţiei publicului asupra importanţei învăţării limbilor străine şi sensibilizarea cetăţenilor la existenţa şi valoarea tuturor limbilor vorbite pe teritoriul Europei”, ne-a informat profesoara de Limba engleză de la „silvicul” năsăudean, Gabriela Onul.
Evenimentul a fost marcat la Liceul Tehnologic Silvic Năsăud de către elevii claselor a X-a A şi D, coordonaţi de Liana Rebreanu, profesor de Limba engleză, ajutată de colegele dumneaei Gabriela Onul (prof. engleză) şi Bogdana Slăvan (prof. franceză). Pe parcursul zilei au derulat diferite activităţi de creaţie, concursuri tematice (de cultură generală) despre Marea Britanie şi Franţa.
Amintim că în Europa se vorbesc 23 de limbi oficiale, fiind peste 60 de comunităţi autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.
Ziua Internaţională a Limbilor Moderne a debutat în anul 2001, declarat „Anul european al limbilor vorbite” de către Consiliul Europei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5