Centrul Naţional de Informare Bistriţa, vizitat de către copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2, Grupa Mare A – „Buburuzele"

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, din cadrul Primăriei Bistriţa, a fost vizitat de către o grupă de copii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2, Grupa Mare A – „Buburuzele", sub îndrumarea educatoarelor Lenuţa Silaşi şi Oana Trifan.

La solicitarea grădiniţei şi bineînţeles cu iniţiativa Primăriei Bistriţa, cei mici au vizitat frumuseţile oraşului nostru, dar mai cu seamă obiective construite încă din urmă cu sute de ani, de pe vremea Cetăţii Bistriţei. Copiii au fost receptivi la tot ce au văzut pe machetă şi pe ecranele Centrului de Informare, mai cu seamă la ora de istorie, dacă putem spune aşa, în care domnul Horia Cernucan a prezentat cu lux de amănunte, pe ecran, edificiile: Ansamblul Sugălete, Biserica Evanghelică, Biserica Romano-Catolică, Casa Argintarului, Biserica Ortodoxă, Turnul Dogarilor, Palatul Culturii şi Parcul municipal. Nu au lipsit întrebările din partea copiilor, curioşi, despre cum era în urmă cu sute de ani. De amintit că acest proiect „Noi suntem români" şi tema săptămânală „Oraşul nostru" vor continua şi în viitor, în colaborare cu Primăria Bistriţa, dar şi cu alte instituţii din municipiu.

„Dorim ca aceşti copii să fi înţeles cât de puţin istoria oraşului nostru, unul dintre cele mai frumoase din ţară", a declarat educatoarea Lenuţa Silaşi.

Aceşti minunaţi copii au trăit momente de încântare întâlnindu-se cu trecutul zbuciumat al Cetăţii Bistriţei şi al burgului nostru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5