Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean va fi dotat cu calculatoare recondiționate, prin programul „Dăm click pe România”

Asociația Ateliere Fără Frontiere dotează școli și diferite instituții de învățământ cu calculatoare recondiționate. În sesiunea de primăvară din acest an, a fost selectată și o instituție de învățământ din oraşul Beclean.
An de an, începând din 2008, Asociația Ateliere fără Frontiere a oferit calculatoare recondiționate instituțiilor de învățământ din întreaga țară.
„Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 25.000 de calculatoare recondiționate în atelierul Educlick. În total, 3163 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România”, au anunțat aceștia într-un comunicat.
Pentru sesiunea de primăvară 2023, s-au pus la bătaie 2.000 de calculatoare. Au aplicat pentru acestea 176 de instituții de învățământ, fiind selectate – pentru a fi dotate – 135.
Printre acestea se numără și o instituţie de învăţămînt din oraşul Beclean.
Astfel în prima parte a ediției din anul 2023, programul va ajunge la un total de 135 de organizații educaționale care activează în comunități defavorizate. Printre ele se află și o instituție educațională din oraşul Beclean, şi anume Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean.
Unitatea de învăţământ beclenară va primi în următoarele luni calculatoare complet echipate: unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare.
„Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații. Toate sunt recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației”,se mai arată în același comunicat al Asociației.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5