Cine-i depistează pe răufăcătorii care devastează mobilierul vagoanelor?

Călătoria cu trenul a fost, este şi menţine a rămâne în continuare cel mai comod, rapid şi ieftin mijloc de transport în comun. Dar cu toate restructurările şi dificultăţile pe care le întâmpină, CFR-ul satisface deservirea publicului călător într-un mod satisfăcător.

Din păcate, însă, printre majoritatea călătorilor cinstiţi sunt şi o seamă de înrăiţi care pur şi simplu devastează, cu neruşinare, mobilierul vagoanelor de clasă. În ziua de 10 august, m-am urcat în trenul personal Bistriţa Nord – Vatra Dornei, cu plecare la ora 12.10. Ocupând loc în vagonul ABW – 51533950001-6, clasa întâi.

Cu amărăciune în suflet spun că oglinzile din toate compartimentele şi WC erau făcute zob, poliţele de depozitare a bagajelor erau furate şi n-aveai unde să-ţi aşezi bagajele, iar unele fotolii erau descompletate. Am călătorit şi în timpul celui de-al doilea Război Mondial dar aşa ceva n-am văzut.

Am plecat cu regularitate de ceasornic din Bistriţa Nord şi cu ocazia controlului biletelor l-am întrebat pe şeful trenului cine-i vinovat pentru dezastrul acesta, iar el mi-a spus că răufăcătorii probabil operează noaptea şi, probabil, în grupele tehnice din staţiile Vatra Dornei şi chiar în Bistriţa Nord, şi dacă trenul circulă pe 2 regionale, Cluj şi Iaşi, sunt mai greu de depistat.

Oare nici oamenii de ordine de la poliţiile T.F. nu văd şi nu-i depistează pe răufăcători?

Într-adevăr vă spun că o asemenea harababură n-am mai văzut. Oare şefii şi organele de control care de regulă călătoresc în vagoanele de clasa întâi nu văd sau trec cu vederea asemenea situaţii ce afectează grav căile ferate şi imaginea ţărişoarei noastre.

Este păcat de imaginea pe care v-o relatez la staţia reşedinţă de judeţ care altădată se situa la loc de frunte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5