Cinematograful Dacia, şi cu filme, şi cu spectacole

Cinematograful Dacia va avea o triplă funcţiune, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean. Emil Radu Moldovan a precizat, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, răspunzând unei întrebări a consilierului Eugen Curteanu (PDL), că sala B va fi amenajată ca cinematograf de România Film, în timp ce sălile A şi C vor fi pregătite pentru spectacole şi repetiţiile celor de la „Dor Românesc”.

„Cinematograful Dacia are, deocamdată, o expertiză tehnică. Am fost sunat de directorul România Film, care va ajunge la Bistriţa pentru a discuta cum putem armoniza investiţiile, pentru că, ştiţi, doar o parte din cinematograf a fost transferată la Consiliul Judeţean. Ei doresc să modernizeze sala B pentru proiecţia de filme, iar noi am avut deja o discuţie cu executivul CJ, iar în momentul în care vom avea pregătite documentele, vom veni în faţa legislativului. Vă propunem ca sala A să fie modernizată şi transformată într-o sală de spectacole, nu avem nicio sală de acest gen, Centrul Cultural Municipal intră într-un program amplu de reabilitare care se va întinde pa parcursul mai multor ani”, a precizat Radu Moldovan.

Preşedintele CJ a adăugat că, în perspectiva semnării contractului de finanţare pentru proiectul „Casa Germană” – Casa Argintarului, va trebui găsită o nouă locaţie pentru Şcoala Populară de Arte. Astfel, aceasta ar urma să îşi desfăşoare activitatea la Centrul Judeţean pentru Cultură, iar ansamblul profesionist „Dor Românesc” să fi relocat la ...cinematograf.

Până la începerea lucrărilor, adică proiect tehnic, licitaţie, sursă de finanţare, mai trece apă pe Bistriţa.

Comentarii

27/09/12 12:50
Vizitator

Bistrita a ajuns de rasul lumii. Nu mai are o sala de spectacole ca lumea. Casa de cultura din parc, intra in reparatie si in plus are o sala prea mica si cam inghesuita, Casa Tineretului din complexul Apollo a fost transformata in sala de curs pentru extensia UBB (o prostie sa strici ceva gata facut, ca sa faci altceva), iar sala Casei de Cultura a Sindicatelor din Piata Eminescu, zace neterminata deasupra magazinului PROFI. Si acum se duce o apriga batalie pentru o biata sala de cinematograf, care la randul ei este destul de mica si nu dispune de o scena pentru spectacole de calitate. Halal administratie, halal cultura!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5