CL Bistriţa va prelua un tronson de drum naţional, pentru modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată de pe str. Lucian Blaga!

Aleşii municipali vor dezbate, în şedinţa extraordinară de astăzi, un proiect de hotărâre privind solicitarea de preluare a unui sector de drum naţional de pe raza municipiului Bistriţa, proprietatea statului, din administrarea Ministerului Transporturilor în administrarea Consiliului local al municipiului Bistriţa. Pentru a fi aprobat, proiectul are nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor în funcţie 

În fapt, se doreşte preluarea sectorului de drum naţional, DN 17C, cuprins între km 0+00 la km 1+200, proprietate publică a statului, din administrarea Ministerului Transporturilor în administrarea Consiliului local al municipiului Bistriţa în vederea realizării obiectivului de investiţii “Modernizare trecere la nivel cu calea ferata, km 63+406, cu instalare de semnale luminoase si acustice, str. Lucian Blaga, mun. Bistrita”.

Predarea – preluarea sectorului de drum se va face pe baza unui protocol încheiat între părţi, după emiterea hotărârii de Guvern privind transmiterea sectorului de drum în administrarea Consiliului local al municipiului Bistriţa.

Potrivit documentaţiei municipalităţii, prin modernizarae trecerii la nivel cu calea ferata, km 63+406, cu instalare de semnale luminoase si acustice, str. Lucian Blaga, se doreşte  fluidizarea circulației și evitarea accidentelor, sporirea siguranței rutiere și feroviale, reducerea noxelor. 

Comentarii

11/11/17 11:59
Comentariu

Asa... DA! Felicitari !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5