Liberalul Sorin Hangan depune un proiect pentru modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată de pe str. Ioan Slavici

Preşedintele PNL Bistriţa, consilierul municipal Sorin Hangan, va depune astăzi un proiect de hotărâre, la Consiliul Local Bistriţa pentru modernizarea trecerii la nivel cu cale ferată de pe str. Ioan Slavici, cu instalare de semnale luminoase şi acustice.

         „Nu voi argumenta această iniţiativă, cum am mai făcut-o incovând siguranţa şi confortul psihic al cetăţeanului, nici articolul 3 şi 13.1 din Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite a Drepturilor Omului, conform cărora dreptul la viaţă, dreptul la libera circulaţie şi dreptul la securitate sunt drepturi fundamentale ale omului, ci o să invoc ceea ce am mai discutat, faptul că am aprobat montarea unei astfel de instalaţii pe str. Lucian Blaga, în urmă cu aproximativ două luni, am votat chiar şi rectificarea de buget cu sumele necesare, aproximativ 90.000 euro, din care cea mai mare parte, şi anume 60%, se duce pe montarea acelui cablu care să comande această instalaţie. Evident că acest cablu va trece pe Ioan Slavici, că va fi dus pe lângă calea ferată şi m-am gândit să depun acest proiect de hotărâre pentru că PSD nu a făcut acest demers”, a motivat Sorin Hangan.

         Liderul PNL Bistriţa a adăugat că „a obosit să vadă acest „stil haotic de muncă” al administraţiei PSD, iar efortul financiar este unul nesemnificativ, de aproximativ 100.000 lei, în comparaţie cu alte evenimente în care s-au cheltuit mai mulţi bani, fără sens.

         În context, Sorin Hangan a făcut referire şi la proiectul de hotărâre privind solicitarea de preluare a unui sector de drum naţional de pe raza municipiului Bistriţa, proprietate a statului, din administrarea Ministerului Transporturilor în administrarea CL Bistriţa. „Acest proiect care vizează trecerea la nivel cu cale ferată (n.n. – str. Lucian Blaga) a fost iniţiativa noastră. Evident că am votat cu obiecţii. În primul rând, să transmiţi documentaţiile consilierilor cu o oră înainte de şedinţă este un abuz care încalcă grav Legea aleşilor locali. Din punctul nostru de vedere, a fost o inţiativă pe care nu am înţeles-o absolut deloc. Conform art. 21 din Ordonanţa 43/1997, care se referă la regimul juridic al drumurilor, toate drumurile care se află în intravilanul municipiilor reşedinţă de judeţ se află în proprietatea publică a municipuiului. Că probabil cineva din executiv nu şi-a făcut treaba şi nu a trecut acel tronson în inventarul municipiului, e o altă discuţie. Nu am înţeles de ce stai două luni de zile, după ce ai aprobat un buget şi o investiţie, fără să ceri un certificat de urbanism, avizul de la Ministerul Transporturilor, al SNCFR-ului”, a mai declarat preşedintele PNL Bistriţa.

         Sorin Hangan a anunţat că aleşii liberali vor face presiuni lunare asupra administraţiei municipale, prin iniţierea unor proiecte de hotărâre, pentru a determina Primăria Bistriţa „să-şi facă treaba mai profesionist”.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5