Sorin Hangan: Cheltuim 90 de mii de euro cu semaforizarea de la Lucian Blaga şi nu vrem să găsim încă 25 de mii pentru Ioan Slavici

Preşedintele PNL Bistriţa, consilierul municipal Sorin Hangan a vorbit despre necesitatea găsirii de soluţii pentru semaforizarea trecerilor de cale ferată.

„ Nu o să plictisesc cu istoria acestui subiect. Ştiţi că am depus un proiect în iunie cu privire la trecerile de cale ferată de la Viişoara, Ioan Slavici şi Lucian Blaga, proiect care a fost respins, însă la ultima şedinţă de luna trecută am aprobat prin rectificarea de buget bani pentru semaforizarea trecerii de cale ferată de pe Lucian Blaga. E vorba cam de 90 de mii de euro. Sigur, nu am primit întreg devizul de lucrări, însă, verbal ni s-a explicat că cea mai mare cheltuială este reprezentată de aducerea unui cablu pentru comanda instalaţiei de semaforizare, cablu care are o lungime de peste 4 kilometri, deoarece el trebuie adus din staţia CFR Bistriţa Nord”, a spus Hangan.

El a explicat şi ce nu este în regulă cu această semaforizare : „ Aici există o aberaţie – cheltuiala cea mai mare este reprezentată de acest cablu de 4 kilometri,  aşa că ar putea fi vorba de vreo 60 de mii de euro, aşadar instalaţia ar putea costa cam 25 de mii de euro. Dacă tot trecem pe lângă Ioan Slavici cu acel cablu, de ce nu mai alocăm alţi 25 de mii de euro pentru a face şi acolo semaforizarea. Se pare că mergem în continuare în dulcele stil balcanic, adică asfaltăm şi abia după ne amintim că trebuie să băgăm apa sau curentul electric”, susţine Hangan.

Potrivit lui Sorin Hangan, deşi, aceste lucrări de semaforizare se găsesc pe nişte liste de investiţii la Minsterul Transporturilor, materializarea lor se pot înscrie într-un orizont de aşteptare de câţiva ani, deoarece ministerul condus de Răzvan Cuc a rămas fără banii de la capitolul investiţii la ultima rectificare bugetară.

Care este sursa de finanţare?

O spune tot Sorin Hangan: „ E atât de simplu! Poate renunţăm la o zi de dănţuială anul viitor, fie la lungile şi plicticoasele zile ale Bistriţei, fie de la Oktober Show, aşa că avem bani. Mai simplu nu se poate”, a conchis Hangan.  Reamintim faptul că Sorin Hangan a depus un proiect de hotărâre pentru bugetarea unor investiții în vederea securizării trecerilor de cale ferată din intravilanul Bistriței și implicit a trecerii de cale ferată din Viișoara.

Art 1. Montarea în regim de urgență a unei bariere și a echipamentelor de semnalizare acustică și luminoasă la trecerea la nivel cu calea ferată din Viișoara.
Art.2 Prin grija primarului și a serviciilor de specialitate se vor identifica și alte locații în vederea montării barierelor la nivelul trecerilor de cale ferată .

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5