Sorin Hangan (PNL Bistriţa): Vom face propuneri la buget, dar şansele sunt mici să fie adoptate. Le vom pune în aplicare din 2020

         Consilierul municipal Sorin Hangan, preşedintele Partidului Naţional Liberal Bistriţa, consideră că bugetul oraşului reprezintă „esenţa activităţii Consiliului Local, dar mai ales a executivului Primăriei Bistriţa”, asta pentru că bugetul este mult mai mic faţă de anul trecut.

         „Scăderea veniturilor este foarte foarte mare şi eu nu am văzut nicio îngrijorare şi nu am văzut nicio îngrijorare din partea domniilor lor (n.n. – primar şi viceprimar). Câteva milioane de euro bune se pierd pentru că PSD şi ALDE şi majoritatea care conduce astăzi ţara nu a susţinut amendamentul parlamentarilor PNL, prin care comunităţilor le-ar fi revenit cote defalcate mai mari care acopereau scăderea veniturilor datorate reducerii impozitului pe venit de la 16 la 10%. Intrăm în al optulea an de când municipiul plăteşte dobânzi la credite şi, paradoxal, an de an rămânem cu bani în trezorerie. Managementul este defectuos, iar noi pierdem enorm din această delăsare şi neştiinţă”, a declarat Hamgan, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Potrivit acestuia, municipalitatea face investiţii a căror prioritate nu se justifică, cu un timp de execuţie foarte lung, la „costurile cele mai mari, iar calitatea, de cele mai multe ori, îndoielnică”.

         „Cerem publicarea tuturor cheltuielilor de la direcţiile din subordinea Primăriei, nu numai pe capitolele de cheltuieli, ci şi pe acţiuni. Mereu sunt întrebat de cetăţeni de diverse lucruri pe care le fac unele Direcţii, iar noi avem doar cifre generale, nu ştim în amănunt ce se întâmplă. Poate pentru dânşii nu e important un laptop sau altceva, dar an de an aceste lucruri pe care le consideră mărunte se adună şi înseamnă foarte, foarte mulţi bani”, a precizat Sorin Hangan.   

         Liderul liberalilor bistriţeni a adăugat că administraţia municipală ar trebui să se ocupe şi de viaţa comunităţii, asta după ce „avem şi pârtie de schi”, cu toate costurile şi întârzierile ei.

         „Vom face şi noi propunei pentru bugetul de anul acesta. Ştiu că şansele să trecem la vot aceste proiecte de hotărâri sunt mici. Am avut această experienţă, la trecerea de nivel cu cale ferată. Datoria noastră este să le redactăm, le vom publica şi le vom susţine. Asta e Opoziţia. Din 2020 le vom pune în aplicare. Lucrăm la o ofertă genmeroasă pentru Bistriţa, dar eu personal cred că în acest an vom avea şi un candidat redutabil”, a completat Hangan.

         De altfel, liderul PNL Bistriţa a spus că săptămâna viitoare va avea întâlniri atât doamne, cât şi cu oamenii de afaceri, tocmai pentru a afla „ce-şi doresc bistriţenii”.  „Eu sper să vină cât mai mulţi, cei care vor să aibă un cuvânt de spus. Asta e marea mea durere, civismul în Bistriţa nu prea există. Toată lumea stă acasă comid în fotoliu şi apoi vine şi înjură şi ne bagă pe toţi într-o oală, ceea ce eu nu cred că e corect”, a concluzionat Sorin Hangan.  

  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5