Sorin Hangan (PNL Bistriţa), pe tema proiectului de montare a barierelor: Discutăm de vieţi omeneşti!

Preşedintele PNL Bistriţa, consilierul municipal Sorin Hangan, a reclamat, în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care administraţia şi primarul Ovidiu Creţu tratează probleme importante, cum ar fi cele care ţin de viaţa, siguranţa şi confortul psihic al cetăţenilor oraşului. Totul porneşte de la proiectul de hotărâre iniţiat de PNL, care propune soluţii urgente în vederea prevenirii unor accidente de circulaţie sau feroviare.

         "În urmă cu aproximativ 50 de zile am depus un proiect, imediat după accidentul care a avut loc în Heidenfeld, unde şi-au pierdut viaţa cinci tineri frumoşi, care se referea la montarea în regim de urgenţă a unor bariere la trecerea de cale ferată. Deşi am depus proiectul în 8 iunie, deşi acum primim materialele – a fost făcut un raport al serviciilor de specialitate în 26 iunie – deşi şedinţa a fost în 29 iunie, deci avea rapoartele, chiar dacă era negativ, proiectul nu a fost introdus pe ordinea de zi. Caracterul de urgenţă pe care eu şi colegii mei l-am considerat la vremea respectivă nu a fost luat în seamă de administraţia Creţu”, şi-a argumentat Hangan dezamăgirea faţă de activitatea autorităţilor municipale.

         Liderul PNL Bistriţa a menţionat că în raportul proiectului de hotărâre se precizează că Regionala CFR Cluj a alocat sume pentru realizarea acestui obiectiv, apărând şi alte obiecţii de legalitate. „Nu ştiu ce înseamnă că a fost aprobată o listă de investiţii. Şi noi aprobăm, şi în Consiliul Local, şi la mine la firmă, dar unele se fac anul acesta, unele anul viitor, altele peste cinci ani, iar unele pur şi simplu nu le mai fac pentru că nu mai sunt oportune. Nu ni s-a spus că anul acesta se va realiza obiectivul sau în cincinalul viitor. Pentru aceste motive mă declar profund dezamăgit. Ştiţi că proiectul avea şi un articol  2 prin care rugam serviciile de specialitate din cadrul primăriei să identifice şi alte zone. (...) N-a trecut foarte mult timp şi în 5 iulie s-a întâmplat un accident în alt loc, cu probleme, trecerea de pe Ioan Slavici. Uite că s-a adeverit caracterul de urgenţă”, a adăugat Sorin Hangan.

Consilierul municipal a adus în discuţie şi problema trecerii la nivel cu cale ferată de pe strada Lucian Blaga, care îngreunează inclusiv circulaţia în zonă.

         „Dacă, Doamne fereşte, nu-mi doresc nici în cele mai nervoase clipe ale mele să se mai întâmple ceva, dar dacă se mai întâmplă un accident ca cel din urmă cu două luni, ce-o să arate administraţia Creţu celor care rămân, hârtii? Discutăm de vieţi omeneşti. Pentru a realiza bariere la trecerile de cale ferată nu e nevoie de 30% din bugetul acestui Târg Mare, ne-am întors în Evul Mediu. (...) Mă folosesc de acest prilej să-i rog pe consilierii PSD, ALDE, chiar şi pe ceilalţi, UDMR care votează non stop cu PSD, PER, să-şi lase ochelarii de cal acasă şi să se gândească foarte serios care e rolul lor acolo şi cine i-a trimis, să voteze acest proiect. Altfel, Doamne fereşte, dacă se mai întâmplă un accident, că tot aşa am fost trataţi acum doi ani, când am ridicat problema, eu o să-i acuz de mai mult decât de indolenţă”, a concluzionat Sorin Hangan.

         În context, consilierul municipal Ioan Peteleu a completat că acest proiect a fost blocat intenţionat, „pus deoparte la sertar”, primindu-se o hârtie de la CFR, aşa cum s-a întâmplat şi acum doi ani, însă fără finalitate.

 

Comentarii

24/07/17 09:53
Cititor

Azi-manine, se va repeta tragedia, la intersectia caii ferate din Livezile, cu drumul judetean inspre Dorolea. Si acolo, este vegetatie mare netoaletata la zi..., este curba si-ntr-o parte si-n alta si efectiv daca vine trenul, se suie pe tine , ca nu-l auzi si nici nu-l vezi... din timp...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5