Consilierul municipal Sorin Hangan, pe tema iluminatului public: Veniţi să luaţi lumină, dragi bistriţeni, dar vă costă mai mult!

Consilierul municipal Sorin Hangan a adus în atenţie opiniei publice, în cadrul unei conferinţe de presă, prevederile hotărârii adoptate în ultima şedinţă a Consiliului Local Bistriţa privind aprobarea documentaţiei de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public din municipiul Bistriţa, care sunt „din noaptea minţii”.

          „Acest contract pare mai degrabă un cadou făcut unei firme. (...) Pentru că noi suntem darnici, vom da din buzunarul nostru, al comunităţii, peste 600.000 euro/an unei societăţi şi vom încasa înapoi doar o redevenţă de aproximativ 20.000 euro. În contextul dărniciei ce ne caracterizează, ca administraţie locală, nu obligăm firma concesională să modernizeze sau să extindă reţeaua de iluminat public. Dacă vom avea astfel de idei, noi, bistriţenii, vom scoate alţi bani din buzunar. Este greu de înţeles această politică administrativă marca PSD-ALDE, mai ales că în ultimii ani iluminatul public în municipiu a fost unul deficitar, iar pe unele străzi, şi nu puţine, lipseşte cu desăvârşire”, a spus Hangan.

          Potrivit preşedintelui PNL Bistriţa, acest contract „pare făcut pe genunchi, neavând nicio condiţionalitate, pare o înţelegere tacită deoarece nu există niciun indicator de performanţă şi eficienţă”.

          „Aprobarea acestui contract pe repede înainte naşte foarte multe întrebări vizavi de onestitatea părţilor contractante. Să dai bani mulţi pentru un serviciu care nu va aduce nicio îmbunătăţire ţine de nepăsarea cheltuirii banului public. Motivarea primarului că prin acest contract vrea să acceseze bani prin Programul Operaţional Regional pentru extinderea şi modernizarea reţelelor electrice este superfluă, pentru că, pentru a face acest lucru, putea folosi contractul prin încredinţare directă extistent deja de 11 ani”, a adăugat consilierul municipal Sorin Hangan.

          Preşedintele PNL Bistriţa a mai spus că administraţia PSD-ALDE nu are niciun plan, nicio perspectivă vizavi de domeniul iluminatului public. „Felul în care a procedat această administraţie poate fi concluzionat simplu: Veniţi să luaţi lumină, dragi bistriţeni, dar vă costă din ce în ce mai mult”, a precizat Sorin Hangan.

Comentarii

01/09/19 12:27
cititor

ASA MA... FACETI INDAMANA UNOR " SMECHERI "... SA IA EI " GROSUL "... SI VOI " CIUCIU"... ! bravo popu.la.tiune romana !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5