Sorin Hangan: PNL se va opune indexării taxelor şi impozitelor locale din 2020. Minciuna PSD iese la suprafaţă

Preşedintele PNL Bistriţa, consilierul local Sorin Hangan, a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul de hotărâre care prevede creşterea impozitelor şi taxelor locale, de la 1 ianuarie 2020, cu indicele de inflaţie.

         „Minciuna PSD iese la suprafaţă. Dacă economia duduie, de ce este inflaţie, de ce mărim dările cetăţeanului? Nu a fost tot PSD cel care a spus şi a şi scris în programul de guvernare că se elimină peste 100 de taxe şi impozite. Adică, am eliminat unele şi le creştem pe cele existente sau creăm altele? Cu ce este vinovat cetăţeanul că guvernarea PSD-ALDE este proastă şi a crescut şi va creşte inflaţia? Singura vină ce şi-o poate asuma cetăţeanul este aceea că s-a lăsat păcălit cu promisiuni deşarte”, a declarat Hangan.

         Liderul PNL Bistriţa a precizat că decontul „minciunilor” guvernanţilor a început cu inflaţia, pensionarii şi salariaţii fiind păcăliţi cu mici creşteri ale veniturilor, însă prin taxe şi impozite mărite banii vor luaţi înapoi. „Această strategie pare desprinsă din poveştile cu cămătari, acolo se schimbă regulile şi dobânzile în timpul jocului. Cetăţenii au oferit încredere prin vot unei guvernări, iar această guvernare s-a întors împotriva cetăţeanului, acelaşi cetăţean care plăteşte şi salariile parlamentarilor, guvernanţilor. Dacă inflaţia, invenţia statului paralel, este cauza măririi taxelor şi impozitelor, de ce nu se indexează şi veniturile oamenilor tot cu rata inflaţiei”, a mai spus Sorin Hangan.

         Preşedintele PNL Bistriţa a anunţat că aleşii municipali ai partidului se vor opune acestei hotărâri privind majorarea impozitelor pe anul 2020 cu indicele de inflaţie, pentru că este „nedemn” să plaseze pe spatele contribuabililor greşelile guvernanţilor. Potrivit acestuia, o astfel de majorare a taxelor ar fi justificată dacă s-ar asigura confortul locuitorilor, cu un serviciu de salubritate conform, cu străzi asfaltate, cu iluminat public în tot oraşul etc.

  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5