Sorin Hangan: PNL a depus un proiect în CL Bistriţa pentru montarea în regim de urgenţă a barierelor la Viişoara

Consilierii municipali ai Partidului Naţional Liberal au depus un  proiect de hotărâre care prevede soluţii urgente în vederea prevenirii altor accidente de circulaţie sau feroviare cu sfârşit tragic.

„Are Bistriţa nevoie de bariere de trecere a căii ferate? Eu spun că are şi în acest sens pe data de 8 iunie am depus un proiect de hotărâre care sper că va fi analizat şi votat în prima şedinţă a Consiliului Local. La articolul , se prevede montarea în regim de urgenţă a unor bariere şi a unor echipamente de semnalizare acustică şi luminoasă la nivelul trecerii de cale ferată în localitatea Viişoara, zona Heidenfeld, şi asta pentru că, deşi am auzit că nu ştiu cine s-a angajat, acelaşi lucru ni s-a răspuns şi acum doi ani, în urma acelui eveniment în care au murit patru oameni. Până la urmă nu s-a întâmplat nimic şi a trebuit să mai plece dintre noi cinci suflete tinere, patru dintr-o singură familie.

La art. 2 , prin grija primarului şi a serviciilor de specilitate se vor identifica şi alte locaţii în vederea montării barierelor la nivelul trecerilor de cale ferată. În termen de şase luni, spune art. 3, de la adoptarea acestei hotărâri, primarul municipiului Bistriţa va prezenta Consiliului Local planul de măsuri pentru prevenirea accidentelor pe întreg teritoriul administrativ al municipiului”, a explicat Sorin Hzangan, preşedintele PNL Bistriţa.

         Consilierul local a dat ca exemplu şi trecerea cu cale ferată de pe str. Lucian Blaga, care, dincolo de pericolul pentru participanţii la trafic, produce disconfort fiind create multe aglomerări, la diferite intervale orare şi zile.

         „Sper că toţi colegii consilieri se vor comporta onorabil şi nu vor da curs unui semn, dacă nu este pozitiv, pentru acest proiect de hotărâre pe care am vrut să-l propunem şi acum doi ani, dar, aţi văzut, domnul primar a spus că nu-i treaba noastră şi că, mă rog, accidentele sunt accidente. Îmi pare rău că nu am fost suficient de insistenţi atunci, de aceea am depus acest proiect acum”, a precizat Sorin Hangan.

         În context, liderul liberalilor bistriţeni a punctat că „rezultatele unei administrtări haotice şi discreţionare” încep să se vadă, Bistriţa transformându-se „dintr-un orăşel cochet, liniştit şi curat, într-unul aglomerat, care se sufocă, cu lucrări făcute anapoda, de o calitate îndoielnică, la preţuri exorbitante”, toate acestea aducându-ne porecla de „Caracal de Transilvania”. „În ultima vreme, inclusiv colegii de partid ai domnului primar, chiar şi dl. preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, s-au cam săturat şi trag semnale de alarmă despre viitorul incert al oraşului nostru”, a mai spus Sorin Hangan.

         

Comentarii

17/06/17 09:50
Cititor

Nu numai la Bistrita, stimate domn, ci peste tot acolo unde calea ferata se intersecteaza cu drumurile, indiferent ca-s curente ori cu caracter agricol ( de camp ) si obligati-i pe astia de la CFR sa toaleteze vegetatia din zonele repsective, ca efectiv nimeni nu vede si nu aude trenul, decat cand este deja "calare pe el " ! , dar asta-i valabil si pe drumruile publice curente .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5