Clopoţel la Penitenciar

Penitenciarul Bistriţa, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, a organizat festivitatea de deschidere a noului an şcolar 2011 – 2012, pentru persoanele private de libertate aflate în custodia unităţii noastre.

Clopoţelul a sunat începerea noului an şcolar pentru un număr de 39 persoane private de libertate care au solicitat înscrierea la cursurile învăţământului primar, respectiv 30 persoane private de libertate care doresc să urmeze cursurile ciclului gimnazial. Cel mai tânăr elev are 21 ani şi va fi înscris în clasa a VII-a (anul I secundar inferior), iar cel mai în vârstă are 50 ani şi va frecventa cursurile clasei a IV-a.

Viitorilor elevi li s-a prezentat structura anului şcolar şi beneficiile care decurg din opţiunea de continuare a şcolii, accentuându-se ideea că, absolvirea cursurilor de şcolarizare reprezintă premisa esenţială pentru reintegrarea socială ulterioară detenţiei.

Cursurile şcolare vor fi derulate în cadrul programului A DOUA ŞANSĂ, ce presupune accesul la educaţie pentru grupuri dezavantajate, educaţia fiind un drept al fiecăruia, cu prisosinţă al celor care, din diverse motive, nu au frecventat cursurile ori au fost nevoiţi să-şi întrerupă studiile. În anul şcolar precedent, la cursurile şcolii din penitenciar s-au înscris 43 de persoane private de libertate, absolvind cursurile 35 dintre acestea, transmite inspector de penitenciare Laura Opriş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5