Noul an şcolar a început şi pentru deţinuţii din Penitenciarul Bistriţa

Clopoţelul a sunat începerea şcolii pentru un număr de 38 persoane private de libertate care au solicitat înscrierea la cursurile învăţământului primar, respectiv 32 persoane private de libertate care doresc să urmeze cursurile ciclului gimnazial, ne comunică inspectorul principal Laura Opriş, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistriţa.

Alături de specialişti ai Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, la festivitate au fost prezenţi directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Bistriţa, profesor Daniela Danea, precum şi cadre didactice ale acestei instituţii, care, în baza protocolului de colaborare încheiat de Penitenciarul Bistriţa cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, vor asigura instruirea şcolară a persoanelor private de libertate.

Ceremonia de începere a noului an şcolar a fost marcată de discursul domnului comisar de penitenciare Mihai Pîrcălab, şef Birou Educaţie, care a transmis celor prezenţi mesajul directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor: ,,Ca parte a demersului formativ, Administraţia Naţională a Penitenciarelor adresează un mesaj ferm de susţinere tuturor celor care şi-au asumat calitatea de elev şi îşi exprimă preţuirea faţă de efortul pentru care şi-au manifestat disponibilitatea”.

Cursurile şcolare vor fi derulate în cadrul programului "A doua şansă", program ce presupune accesul la educaţie pentru grupuri dezavantajate, educaţia fiind un drept al fiecăruia, cu prisosinţă al celor care, din diverse motive, nu au frecventat cursurile ori au fost nevoiţi să-şi întrerupă studiile.
Fiecare persoană privată de libertate care va promova un an şcolar va beneficia de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă.
În anul şcolar precedent, în Penitenciarul Bistriţa, 67 persoane private de libertate au promovat anul şcolar, dintre acestea 22 persoane fiind înscrise în ciclul primar, iar 45 în cel gimnazial.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5