Sună clopoţelul în Penitenciar

În baza protocolului de colaborare încheiat de Penitenciarul Bistriţa cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, astăzi, începând cu ora 13.00, la sediul instituţiei, va avea loc festivitatea de deschidere a noului an şcolar 2010 – 2011, pentru persoanele private de libertate aflate în custodia unităţii noastre care au fost selectate pentru participarea la cursurile şcolare. Clopoţelul va suna începerea noului an şcolar pentru un număr de 13 persoane private de libertate înscrise pentru învăţământul primar, respectiv 22 persoane private de libertate înscrise în ciclul gimnazial.

Agenda manifestării va cuprinde prezentarea cadrelor didactice ale Şcolii Generale Nr. 2 Bistriţa – şcoala colaboratoare – care vor asigura instruirea şcolară a persoanelor private de libertate în acest an şcolar, alături de cadrele Serviciului de Educaţie din unitate.

Cursurile şcolare vor fi derulate în cadrul programului A DOUA ŞANSĂ, program ce presupune accesul la educaţie pentru grupuri dezavantajate, educaţia fiind un drept al fiecăruia, cu prisosinţă al celor care, din diverse motive, nu au frecventat cursurile ori au fost nevoiţi să-şi întrerupă studiile. În anul şcolar precedent, la cursurile şcolii din penitenciar s-au înscris 77 de persoane private de libertate, absolvind cursurile 44 dintre acestea, declară subinspector de penitenciare

Mihaela Negru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5