Luni, clopoţelul va suna şi pentru 20 de deţinuţi din Penitenciarul Bistriţa

Luni, 3 octombrie 2016, începând cu ora 10.00, la sediul Penitenciarului Bistriţa va avea loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2016 – 2017 pentru persoanele private de libertate aflate în custodia unităţii care s-au înscris la cursurile şcolare. Clopoţelul va suna începerea şcolii pentru un număr de 20 deţinuţi care au solicitat înscrierea la cursurile învăţământului primar.

"Alături de specialişti ai Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, la festivitate vor fi prezente cadre didactice, care, în baza protocolului de colaborare încheiat de Penitenciarul Bistriţa cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, vor asigura instruirea şcolară a persoanelor private de libertate. Prin această acţiune se doreşte evidenţierea scopului prioritar al instituţiei penitenciare, care pe lângă cel punitiv, de executare a unor pedepse privative de libertate, are şi scopul de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

            Diploma de studii, adeverinţa, certificatul de absolvire precum şi foaia matricolă, recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale, se eliberează de către unitatea de învăţământ care asigură cu personal didactic buna desfăşurare a cursurilor, fără a fi înscrise menţiuni cu privire la locul în care s-a derulat instruirea şcolară", precizează subcomisar de penitenciare Cosmin Părăuan, purtător de cuvânt al Penitenciarului Bistriţa. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5