A început şcoala şi pentru 15 deţinuţi!

La sediul Penitenciarului Bistriţa a avut loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2018 – 2019 pentru persoanele private de libertate aflate în custodia unităţii care s-au înscris la cursurile şcolare.

Clopoţelul a sunat începerea şcolii pentru un număr de 15 deţinuţi care au solicitat înscrierea la cursurile învăţământului primar.

Alături de specialişti ai Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, la festivitate au fost prezente cadre didactice, care, în baza protocolului de colaborare încheiat de Penitenciarul Bistriţa cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, respectiv cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Bistrița, vor asigura instruirea şcolară a persoanelor private de libertate.

Prin această acţiune se doreşte evidenţierea scopului prioritar al instituţiei penitenciare, care pe lângă cel punitiv, de executare a unor pedepse privative de libertate, are şi scopul de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

            Diploma de studii, adeverinţa, certificatul de absolvire precum şi foaia matricolă, recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale, se eliberează de către unitatea de învăţământ care asigură cu personal didactic buna desfăşurare a cursurilor, fără a fi înscrise menţiuni cu privire la locul în care s-a derulat instruirea şcolară, transmite comisar de penitenciare Cosmin PĂRĂUAN, purtător de cuvânt al Penitenciarului Bistriţa.

Comentarii

01/10/18 14:54

Foarte bine, poate educația îi mai schimbă și atunci când se vor elibera se vor gândi de două ori înainte de a mai face ceva rău. Astfel de programe sunt recomandate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5