Clubul de lectură #Experientze

prof.Claudia Feldrihan

Finalul săptămânii a însemnat pentru elevii Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare” din Bistriţa o invitaţie nonconformistă în lumea experienţei lecturii de “oricând” şi “oriunde”. După o perioadă în care au adunat informaţii despre modul în care lectură se mai re/găseşte în preocupările colegilor lor, preadolescenţi, elevii din clasa a VII-a B, Oana Hognogi şi David Bozbici, coordonaţi de prof.Claudia Feldrihan, au oficializat Clubul de lectură #Experientze.
Concepută în urmă cu un an, ideea unui club de lectură (nu cerc pentru că presupune  o experienţă superioară şi suntem la început de drum) s-a materializat în sfârşit într-o activitate în care cititul se împleteşte cu bună dispoziţie, creativitatea şi comunicarea.
Având ca obiective imperativele:
Promovăm lectura /cititul din toate cărţile şi în toate locurile posibile!
Comunicăm în toate formele şi împrejurările!
Luptăm pentru creativitate!
Socializam, deci existăm! şi  Ne exprimăm liber opiniile!, Clubul #Experientze a oferit în prima sa activitate  rezultatele unor proiecte deja derulate, iar publicul ţintă-elevii participanţi a avut şansa de a-şi identifica lectura ca pasiune .
De la Proiecte precum „Nu vreau să citesc, poţi să mă convingi?”, la “Eu citesc, nu facebook-esc” materializate în filmuleţe /montaje foto realizate de elevul Darius Jeican Simionca (clasa a V-a  A), la experienţa lecturii unui text publicat în revistă Fabulafia, citit şi prezentat de o  tânără scriitoare extraordinară, elevă  Ariana Mocanu (clasa a VI-a B), toate au ofertit elevilor posibilitatea de a se înscrie într-un grup în care colegii să le împărtăşească viziunea.
Următoarea întâlnire a Clubului de lectură #Experientze va avea loc în 16 februarie, de Ziua Internaţională a Cititului împreună, când iniţiatorii, alături  de cei care s-au înscris deja, vor să ofere participanţilor o nouă experienţă de lectură  sub egida Lit World,  subordonată activităţilor derulate de Citim Împreună România (CIR).
Aşadar, vă aşteptam cu drag pe toţi pasionaţii de lectura şi curioşii, în 16 februarie 2017, la Şcoală Gimnaziala „Ştefan cel Mare”!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5