Clubul de lectură #Experientze –Magia Sărbătorilor de Iarnă

            După ce anul școlar a debutat cu  prima implicare a Clubului de lectură #Experientze  de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, din Bistrița în Proiectul Pov21 care a vizat dotarea cu cărți a Școlii Gimnaziale din Nușeni, finalul semestrului a propus elevilor  un atelier de fabricat texte, idei și experiențe literare- Magia Sărbătorilor de Iarnă în literatură!

            "Spiritul Crăciunului"  i-a inspirat pe participanți, elevi și  cadre didactice să descopere împreună universul unor cărți precum Poveste de Crăciun de Ch.Dickens, Crăciunozaurul de T.Fletcher,  Expresul Polar de Chris Van Allsburg etc.Valorificând cuvintele cheie asociate de elevi cu atmosfera Crăciunului, atelierul s-a încheiat cu  crearea a câteva texte –acrostih, catren etc.  ce au avut aceeași temă. Preambulul acestuia a fost o altă activitate desfășurată de membrii clubului împreună cu elevii clasei pregătitoare C, prof. înv.primar  Ganea Sanda și d-na Codruța Cojoc de la Lumea Spiridușilor, partenerul nostru, activitate concepută ca un  atelier de creare a unor instrumente muzicale din materiale reciclabile. Alături de instrumentele create, cei mici au rostit  și ei câteva cuvinte magice, legate de atmosfera Sărbătorilor de Iarnă, precum-brad, iubire, familie, colindă, ciocolată... Colegii din ciclul gimnazial au propus astfel de cuvinte și  sintetizându-le și pe cele ale “buburuzelor”  le-au transformat în texte care transmit bucuria și adevăratele valori ale acestei perioade.

            Incluse în cadrul Proiectului  Reading for Life, acțiunile din acestă perioadă au avut ca scop promovarea lecturii ca abilitate de viață și proiectarea unor demersuri didactice interdisciplinare la diverse vârste, precum și susținerea voluntariatului(Proiectul Fii SMART! Citește...) ca parte componentă a dezvoltării personale.

 Pentru că  Magia Sărbătorilor de Iarnă în  literatură  înseamnă =iubire+ familie+ prietenie+perseverență+ încredere și de fapt este „Magia Sărbătorilor de Iarnă în  viață” vă dorim ca “Piticii și Spiridușii Moșului să  vă presare Magia Crăciunului /Sufletele voastre să-și deschidă ușa cămării pline de iubire/Blândul glas al Nopții Sfinte să vă înconjoare prin colinde/Iar stelele lucitoare să vă vestească Nașterea cea Mare!”

 Prof. coord. Clubul de lectură #Experientze, 

Claudia Feldrihan

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5