Cod galben de vânt şi ninsori, astăzi, în 18 judeţe din România. Este vizat şi Bistriţa-Năsăud

Optsprezece judeţe printre care şi Bistriţa-Năsăud sunt, astăzi, sub atenţionare cod galben de vânt şi ninsori, cele mai multe în zona Moldovei, unde zăpada va fi viscolită, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În cazul judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, meteorologii arată că la peste 1.700 de metri vântul va atinge şi depăşi la rafală 70 – 90 de kilometri pe oră, viscolind zăpada. De asemenea, scade vizibilitatea. Atenţionarea meteorologilor pentru această zonă este valabilă până la ora 11.

ANM a emis cod galben de vânt cu intensificări locale care vor atinge şi depăşi la rafală 66 – 60 de kilometri pe oră, iar izolat 70 de kilometri pe oră pentru judeţele Vrancea, Iaşi, Bacău, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Suceava.

În Neamţ şi Suceava, în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală chiar 90 – 100 de kilometri pe oră, spulberând şi viscolind zăpada.

Atenţionarea meteorologică pentru zona Moldovei este valabilă până la ora 14.

În zona de munte din judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea va fi vânt puternic şi ninge. Potrivit ANM, vântul va prezenta intensificări şi va atinge şi depăşi la rafală 90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Vizibilitatea este afectată în zonă.

Atenţionarea pentru această zonă este valabilă până la ora 14.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5